Izvor: Happy BSC
13.11.2021 u 10:20
0

RUSIJA I EVROPA U TEŠKOM RATU PROTIV NOVOG TALASA KORONE! Putin OTKRIO RAZLOG za porast zaraženih

Još jedan talas korona viriusa se širi Evropom, postavljajući nove crne rekorde u nekim zemljama.

Rekordi dnevnih infekcija zapaženi su poslednjih dana u Nemačkoj, Holandiji i Austriji. Dok je broj smrtnih slučajeva od korona virusa u mnogim evropskim zemljama znatno manji nego prošle godine. Rusija – sa jedva trećinom vakcinisane populacije – beleži stalan dvomesečni porast.

Holandska vlada saopštila je u petak da će se zemlja vratiti na delimično zatvaranje od subote u nastojanju da uspori širenje slučajeva korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ: STIŽE VAKCINA KOJA ĆE ŠTITITI OD KORONE NEKOLIKO GODINA

Izveštaj Svetske zdravstvene organizacije pokazao je da je Evropa, uključujući Rusiju, jedina u porastu smrtnih slučajeva od virusa, za 10%. Sve u svemu, broj novih slučajeva koronavirusa je u padu u većem delu sveta, ali su porasli za 7% u Evropi i 3% u Africi.

Prošle nedelje, direktor SZO za Evropu, dr Hans Kluge, rekao je da se region „vratio u epicentar pandemije — gde smo bili pre godinu dana“. Virolog u medicinskoj školi u Velikoj Britaniji, Lorens Jang rekao je da je najnoviji talas još jedna teška lekcija za Evropu.

PROČITAJTE JOŠ: Evropska agencija za lekove: Stiže ”Moderna” i za decu od 6 do 11 godina

– Ako postoji nešto što možete naučiti iz ovoga, to je da ne skidate pogled sa lopte, rekao je on.

OKLEVANJE U VEZI SA VAKCINACIJOM

Oklevanje u vezi sa vakcinacijom, slabljenje imuniteta i sa relaksiranim ograničenjima – dovelo je do novog talasa.

Ruski predsednik Vladimir Putin je za porast novih slučajeva i smrtnih slučajeva u toj zemlji okrivio nevakcinaciju, rekavši da ne može da razume zašto Rusi oklevaju da dobiju vakcinu za Sputnjik V.

U Nemačkoj, gde je broj slučajeva u četvrtak dostigao novi rekord od više od 50.000, ministar zdravlja Jens Špan rekao je da njegova zemlja mora da učini „sve što je potrebno“ da prekine najnoviji talas bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: SZO UPOZORILA: Preti globalna nestašica špriceva za vakcine

– Situacija je ozbiljna i preporučujem da je svi shvate kao takvu, rekao je on. Špan i šef njemačkog Instituta za zarazne bolesti Robert Viler upozorili su da su jedinice intenzivne nege širom zemlje pod velikim pritiskom pacijenata obolelih od korone, posebno u saveznim državama Saksonija, Tiringija i Bavarska.

Špan je rekao da će besplatni testovi na korona virus ponovo biti ponuđeni od subote.

Olaf Šolc, koji će verovatno naslediti Angelu Merkel na mestu sledećeg nemačkog kancelara, pozvao je ljude da se vakcinišu, imaju antitela ili da imaju negativne testove da bi išli na posao. Takođe je predložio da strožija pravila uđu u restorane i bioskope.

Skoro trećina nemačke populacije još uvek nije u potpunosti vakcinisana, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter