Izvor: Telegraf
22.03.2022 u 18:30
0

Sanja Radojević Škodrić: Od maja stižu novi lekovi za dijabetes

Dijabetes je peti vodeći uzrok umiranja u zemlji, zbog čega je od 53 miliona evra sredstava, koje je država opredelila za ulaganje u inovativne terapije, gotovo polovina namenjena za lečenje dijabetičara, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako Tanjug prenosi, Škodrić je to poručila na panel diskusiji „Savremeni lekovi-Novo poglavlje u lečenju dijabetesa u Srbiji“, koja je održana u Beogradu sa ciljem širenja svesti o prevenciji i značaju sprečavanja komplikacija kod dijabetesa, kao i promociji inovativnih lekova, koji će od maja biti dostupni građanima širom zemlje.

Ona je rekla da je Republički fond za zdravstveno osiguranje usvojio, krajem februara, novu listu lekova, na kojoj se nalazi 26 medikamenata, a gotovo polovina uloženih sredstava za nove terapije, izdvojena je za lečenje upravo ove bolesti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter