Izvor: Happy BSC
20.09.2021 u 17:06
0

Šta uraditi kod prvih znakova prehlade ili gripa?

Šta uraditi kod prvih znakova prehlade ili gripa?

Dolazak jeseni i zime, kiša, hladnoća i vetar, prehlada i kašalj prolaznika, stres.

Šta možemo da uradimo kod prvih znakova lošeg opšteg stanja, umora i iscrpljenosti koji su posledica pada imune otpornosti?

PROČITAJTE JOŠ: Šest simptoma da vam je JETRA puna OTROVA

1. Pijte dovoljno tečnosti

Uzimanje dovoljne količine tečnosti je jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoje telo kada se vaš imuni sistem priprema na borbu protiv neprijatnih mikroba. Najbolji su voda, čajevi bez kofeina, sportski napici i pića bez dodanog šećera. Preporučujemo vam i sokove sa velikom količinom vitamina C kao što je recimo sveže isceđen sok od pomorandže.

2. Priuštite sebi dovoljno sna i odmora

U prva 24 sata od početka prehlade važno je priuštiti svom telu mnogo sna i odmora i tako mu omogućiti da se lakše oporavi. Istraživanja pokazuju da su osobe koje noću spavaju manje od 7 sati, čak tri puta sklonije prehladi od onih koje spavaju 8 ili više sati.

3. Ne preterujte sa aktivnostima

Kod prvih znakova prehlade ili gripa smanjite dodatne aktivnosti i namenite svom telu dovoljno vremena za odmor i oporavak jer ćete mu tako omogućiti da u miru ojača.

PROČITAJTE JOŠ:Hrastova kora leči EKCEM i sprečava OPADANJE KOSE!

4. Jedite laganu hranu

Kad se vaše telo bori protiv prehlade, važno je da mu pružite dovoljno hrane koja je izvor energije. Ishrana sve vreme mora da bude hranljiva i uravnotežena. Preporučujemo unos hrane lagane za želudac. Tu spadaju kuvano povrće, sveže voće, domaće supe, smutiji i lako svarljivi ugljeni hidrati poput pirinača i tosta.

5. „Grgoljite slanu vodu“

Jedan od najprirodnijih načina za borbu protiv bolnog grla je grgoljanje slane vode. So za sebe vezujesuvišnu vodu iz tkiva grla, smanjuje upalu i čisti sluz i materije koje iritiraju grlo. Grgoljanje takođe uklanja bakterije i viruse. Dovoljno je rastvoriti pola čajne kašičice soli u čaši vode i nekoliko puta progrgoljiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter