Izvor: Tanjug
05.10.2021 u 16:05
0

SZO i dalje procenjuje da li da odobri Sputnjik V

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i dalje pregleda podatke o ruskoj antikovid vakcini Sputnjik V kako bi je evnetualno odobrila za hitnu upotrebu. 

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog čega nije dobro TUŠIRATI se pred SPAVANJE?

Objava je stigla nakon što je ruski ministar zdravlja Mihail Murašenko prethodnih dana izjavio da su administrativne stvari glavna prepreka da SZO odluči da li da odobri hitnu upotrebu vakcine Sputnjik.

PROČITAJTE JOŠ:  STUDIJE O KORONI: Vakcine manje uspešne kod osoba sa slabim imunitetom

Eventualno odobrenje Sputnjika bi značilo međunarodno poverenje u vakcinu nakon rigorozne revizije, i mogla bi da otvori vrata za uključenje ruske vakcine u Kovaks program, kojim je planirana ravnomerna distrubucija vakcina širom sveta, dodaje američka novinska agencija.

-Što se tiče kandidata, SZO nastavlja da procenjuje Sputnjik sa različitih proizvodnih mestima i objaviće odluku kada svi podaci budu poznati i kada se zaključi revizija-saopštila je SZO.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter