Izvor: Tanjug
20.08.2021 u 19:50
0

SZO uputila poziv stručnjacima da se ispita POREKLO PANDEMIJE korona virusa

 Svetska zdravstvena organizacija (SZO) uputila je danas poziv stručnjacima da se pridruže novoj stručnoj grupi koju formira kako bi nastavila rad na istraživanju porekla pandemije korona virusa.

VAŽNO:

PETAR PETKOVIĆ direktor Kancelarije za KiM sastao se danas sa čelnicima Srpske liste

VELIKI POŽAR KOD VALJEVA: Vatrogasci pokušavaju da ugase vatru!

GRADONAČELNIK BEOGRADA ZORAN RADOJIČIĆ ZA „TELEMASTER“: Grad Beograd obezbedio je 67.500 besplatnih tableta deci od trećeg do šestog razreda, i na taj način radimo na osavremenjivanju nastave!

PREDSEDNIK OPŠTINE SAVSKI VENAC MILOŠ VIDOVIĆ U „POSLE RUČKA“: Nadam se da će se ljudi u budućnosti više naseljavati u ovaj deo grada!

U saopšstenju SZO navodi se da bi nova grupa naučnika trebalo da dostaviti nezavisnu analizu dosadašnjeg rada na utvrđivanju porekla kovid-19.

SZO je saopštila da traži do 25 članova sa odgovarajućom strukom koji se mogu prijaviti do 10. septembra.

Takođe, stručnjaci bi trebalo SZO da posavetuju o neophodnim narednim koracima kao i da daju smernice o kritičnim pitanjima vezanim za potencijalnu pojavu drugih virusa poput MERS -a i ebole.

Tim međunarodnih stručnjaka koje je angažovala Svetska zdravstvena organizacija objavio je u martu preliminarni izveštaj u kome je ocenjeno kao „krajnje neverovatno“ da je poreklo kovid-19 povezano sa laboratorijom.

Iako naučnici misle da je najverovatnije virus na ljude prešao sa životinja, teorija da je procureo iz laboratorije je u opticaju poslednjih par meseci.

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je prošlog meseca da je „prerano“ isključiti teoriju o nastanku virusa u laboratoriji navodeći da su laboratorijske nesreće moguće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter