Izvor: Happy BSC
04.11.2021 u 09:04
0

Veliko istraživanje dalo odgovore: KOLIKA JE SMRTNOST KOD VAKCINISANIH, A KOLIKA KOD NEVAKCINISANIH OD KOVIDA

– Znatno je niža stopa smrtnosti od kovida među onima koji su vakcinisani obema dozama u poređenju sa onima koji su vakcinisani jednom dozom ili nisu uopšte – objavio je britanski Nacionalni ured za statistiku (ONS).

Verovatnoća da će nevakcinisani ljudi umreti od posledica kovida-19 veća je 32 puta u poređenju sa osobama vakcinisanim sa dve doze, pokazali su rezultati nove britanske studije.

U istraživanju i analizi ONS-a korišćene su stope smrtnosti prilagođene dobi, koje uzimaju u obzir razlike u godinama i brojnost pripadnika starosnih grupa kako bi se dobilo validno poređenje različitih grupa vakcinisanih i nevakcinisanih.

Rezultati su pokazali da je u razdoblju od 2. maja do 21. septembra ove godine stopa smrtnosti među nevakcinisanima iznosila 849.7 na 100.000 stanovnika, prenose engleski mediji.

Među vakcinisanima sa obe doze stopa je bila samo 26.2 na 100.000 ljudi, a za one sa jednom dozom stopa je iznosila 105.3, dodaje se.

PROČITAJTE JOŠ: DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Lekari traže uvođenje novih mera!

– Ovo su zasad najbolji dostupni podaci o efikasnosti vakcine i sprečavanju najtežih ishoda kovida – rekao je dr. Piter Inglish, bivši savetnik u nacionalnom telu za kontrolu zaraznih bolesti.

Dodao je i da cepiva nisu stopostotno efikasna pa će se neki zaraziti ili umreti iako su se vakcinisali.

PROČITAJTE JOŠ: STIGLA MODERNA U SRBIJU! Poljska donirala 200.000 doza vakcina

– Ipak, važna poruka koja proizlazi iz ovog istraživanja je da je cepivo visokoefikasno protiv smrtnog ishoda od kovida-19. Veroatnoća da ćete umreti od posledica kovida 32 puta je manja ako ste vakcinisani, a i jedna doza pruža vam određeni nivo zaštite, ali ne kao dve – istakao je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter