Izvor: ZENA.BLIC
18.10.2024 u 14:40
0

MASKA ZA LICE GLASS SKIN KOJA JE ZALUDELA TIK TOK: Nakon nje je koža toliko blistava i sveža

U svetu nege kože, "glass skin" ili koža poput stakla postao je standard lepote kojem mnogi teže. Ovaj trend potiče iz Koreje i odnosi se na kožu koja je izuzetno glatka, prozračna i svilenkasta s prirodnim sjajem

TikTok zajednica, koja je poznata po deljenju brzih trikova i domaćih recepata, krije pravu riznicu „glass skin“ maski. A evo šta je koža poput stakla i kako se postiže ovaj efekat prilikom nege lica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by By Didem (@bydidem)

Šta tačno označava pojam „glass skin“?

Ima korenje u korejskoj tradiciji nege kože i smatra se idealom lepote, kojem naginju milioni žena.

I više ne samo u Koreji, već i na Zapadu, budući da je korejska kozmetika u poslednjih nekoliko godina doslovno zaludela svet.

„Glass skin“ u prevodu znači da je koža potpuno čista, bez pora, prozirna i blistava – poput komada stakla. Ona je takođe savršeno glatka i intenzivno hidrirana, što rezultira onim zdravim, prirodnim sjajem na površini lica.

Međutim, kombinaciju super glatke teksture i super sjajne kože ipak nije tako jednostavno postići, a kamoli ne preko noći. Za to su ipak zaslužni predani i kontinuirani rituali lepote, koji će s vremenom rezultirati rafinisanom teksturom kože lica.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paola Matute (@paox33)

Maska obećava trenutne rezultate i daje vašoj koži neodoljiv, blistav sjaj, navodi journal.hr. Najbolje od svega, potrebna su vam samo dva sastojka koja su lako dostupna, pa masku možete da napravite sami kod kuće.

 

@selinadasilvaa Try if you want glass skin in 10 minutes ✨✨✨ #ricemask #glassskin #homeremedy #koreanskincare #skincaretips #fyp #diy #kbeautysecrets ♬ Yo Bunny – prodbycpkshawn & Ugly Andz.

Recept za „glass skin“ masku za lice

Potrebno je:

– pirinač (jasmin ili basmati)

– 1 kašičica meda

Priprema:

Pirinač stavite u činiju i isperite dva puta, zatim ocedite. Kuvajte pirinač dok ne postane baš mekan.

Stavite skuvani pirinač u blender sa malo vode i izblendajte. U izblendani pirinač dodajte jednu kašičicu meda. Dobro promešajte i u obilnoj količini sa četkom nanesite masku na lice.

Ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Možete da koristite ovu masku svakodnevno ili 2 do 3 puta nedeljno. U frižideru može da stoji najviše dve nedelje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter