Izvor: Glossy
17.08.2024 u 20:54
0

OVA HOLIVUDSKA LEPOTICA I DALJE MAMI UZDAHE: Dijete je ne zanimaju

Dijete i teretana je ne zanimaju: Tajne Salme Hajek zahvaljujući kojima pred 58. rođendan izgleda kao 90-ih

Slavna glumica ističe da nikada nije bila mršavica i nije verovala u preterana ograničenja, a ne krije na koji način se hrani.

Meksička glumica Salma Hajek početkom septembra slavi 58. rođendan, a ona spada u holivudske zvezde koje danas, u zrelim

godinama, fasciniraju izgledom koliko na samom početku karijere.

Zvezda filmova „Frida“, „Desperado“, „Od sumraka do svitanja“ i mnogih drugih, negovana je žena koja u svakoj prilici ume da ostavi utisak, kako svojim stilom, tako i nadaleko poznatom lepotom.

Salma Hajek nikada nije bila klasična holivudska mršavica i bila je poznata po oblinama, a glumica ne krije šta stoji iza njene prepoznatljive figure.

PEVANJE JE ZDRAVO: Ko peva poboljšaće svoj život

– Nikad nisam na dijeti, nisam dobra u njima – priznala je za svoj sajt koji prodaje zdrave sokove Cooler Cleanse.

Kako je istakla, ona se pomirila s time da nikad neće biti mršava i hranu jednostavno obožava, pa ne želi da preživljava na piletini kuvanoj na pari i povrću, već uživa u raznim jelima i ukusima.

 Ja nisam mršava devojka – rekla je jednom prilikom za kanadski magazin More. – Uvek sam na ivici da budem buckasta, ali sam uvek zadovoljna.

Zadovoljni su i njeni fanovi, koji je godinama čuvaju visoko na listama najatraktivnih žena sveta, a glumica je odlučila da s njima podeli kako se hrani. Jedna od njenih najvećih tajni su prirodni sokovi za navodnu detoksikaciju, kojima je toliko oduševljena da je pokrenula i sopstveni biznis.

  • Zdravi sokovi

– Kad sam pod stresom, tešim se hranom. Nakon čišćenja sokom, počinjem da jedem zdravije, a ne na emocionalnoj bazi – kaže Salma. – To me tera da se zaustavim, fokusiram, razmislim o tome šta unosim u svoje telo.

Konzumiranje sokova od voća i povrća svakako je poželjno u ishrani, iako stručnjaci ističu da nije zdravije od uživanja u celim plodovima jer se na taj način unose i vlakna.

 

Ipak, sveže ceđeni sokovi pružaju organizmu vitamine, minerale, antioksidanse i brojna druga korisna jedinjenja, navodi na svoj sajtu ugledna američka klinika Mejo, što može da bude korisno za varenje, imuni sistem, mršavljenje i niži rizik od raznih hroničnih bolesti i raka.

Ono sa čime valja biti oprezan jeste to što je, sudeći prema istraživanjima, detoksikacija mit i može da bude vrlo opasna ako se hrana potpuno zameni napicima, ali će koristiti organizmu ako se sokovi dodaju uravnoteženoj i izbalansiranoj ishrani.

Fizička aktivnost bez vežbanja

Salma Hajek priznaje da joj teretana nije među omiljneim mestima na svetu.

– Neki ljudi su dovoljno disciplinovani da vežbaju ujutro, ali ja to nikada nisam uspela da razvijem – kaže ona. – Radim sa ženom u Londonu koja me je naučila kako da se držim tako da mišići ceo dan budu aktivni. Tako da čak i kad perete zube, vi radite na svojim mišićima. To je restorativna joga.

Restorativna joga predstavlja kontemplativni stil joge, specifičan po tome što nema nikakvog naprezanja u položajima, već je suština vežbanja da opustimo svoje telo i relaksiramo se, pa se uglavnom radi ležeći ili sedeći, ali je Salma očito uspela da je integriše u svoju svakodnevicu.

Još jedna Salmina aktivnost je redovan izlazak u šetnju s kućnim ljubimcima.

 Ovo je moja verzija vežbanja, a ovo su moji pseći treneri – otkrila je jednom prilikom na Instagramu.

Eksperimentisanje sa hranom

Jedna od neobičnih navika u ishrani Salme Hajek jeste uživanje u – bubama. Kako je jednom prilikom ispričala za Harper’s Bazaar, u Meksiku često „jede cvrčke, mravlja jaja i crve“.

– Treba da ih ispržite. Bilo šta što se isprži ima dobar ukus, ali oni su stvarno ukusni. Te bube su neverovatne – kaže glumica.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter