Izvor: Kurir
23.06.2024 u 13:40
0

OVAKO NEGUJTE BILJKE I NEĆE VAM UVENUTI: A stručnjak otkriva koje cveće je neuništivo i leti

Uz savete cvećara Nenada Radovića imajte prelepo cveće na terasama i tokom najtoplijeg godišnjeg doba

Cvećar Nenad Radović istakalo je da je oblino zalivanje najneophodnije biljkama kada su temperature napolju paklene, a posebno se to odnosi na biljke koje držite na terasama. Naime, promena temperature veoma utiče na sve sadnice, te veoma lako može doći do sušenja.

Feng Šui nalaže da ove biljke donose blagostanje i novac, morate ih imati u svom domu

– Kada su ovakve vrućine, svakodnevno zalivanje je neophodno. Ili ujutru ili uveče, bilo da su biljke za hlad ili za sunce, jednom dnevno i to onako obilno da se zalivaju – navodi cvećar Nenad Radović i objašnjava da obilno zalivanje podrazumeva dve-tri litre po žardinjeri i da jedna čaša vode neće nešto mnogo pomoći – rekao je cvećar Nenad Radović

Svakodnevno zalivanje se odnosi ne samo na ukrasne biljke, već i na začinske, poput ruzmarina, nane, bosiljka, čili papričica, dok Nikola savetuje da lavandu i ruzmarin držite na terasi, pa da vam ova kombinacija bude i zaštita od komaraca.

Ukoliko volite da cveće držite na terasi preko cele godine, Nikola ističe da su muškatle pravi izbor za vas. Kada dođe zima, možete primeniti trik naših baka, a to je da muškatle izvadite iz saksije, umotate koren u novinu i unesete u stan.

Jedna biljka koja se preporučuje i samim početnicima, kada je nega cveća u pitanju, jeste zamija:

-Zamija je gotovo neuništiva biljka. Gde su pušači, gde ima dima, gde nema uopšte svetla – neuništiva. Zalivanje jednom u 10-15 dana. Ne traži puno pažnje, ima bogate, mesnate listove, ne traži ni preveliku saksiju – kaže Nikola.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter