OVAKO RADE U RESTORANU: Napravite savršen pire krompir, kremast i bez grudvica, svi će biti oduševljeni!
Nije tajna samo u tome da se pravi s mlekom. Svi znamo da tako pire ima lepši ukus. Imaj još trikova.
Profesionalni kuvari koriste još neke cake zbog kojih je pire u restoranu uvek malo ukusniji i mekši nego onaj koji napravite kod kuće.
Voda treba da bude hladna
Krompir stavite u hladnu vodu, i čekajte da voda provri, a potom smanjite vatru. Tako će se ravnomerno skuvati.
Posolite vodu
So treba dodati u vodu na samom početku, jer će pire biti ukusniji. Nakon kuvanja dobro iscedite svu vodu, kako pire ne bi bio vodenast.
Za kremastiji pire krompir, osušite krompir posle kuvanja i pritisnite kroz sito.
Toplo mleko i puter
Dodajte vruće mleko (nikako hladno) i istopljen puter, tako će pire biti kremastiji i ukusniji. Umesto mleka možete dodati mileram ili pavlaku za kuvanje, to će pireu dati aromatičniji ukus.
Mutite mikserom
Sve umutite mikserom. Zahvaljujući tome pire će biti vazdušastiji i imaće svetliju boju.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74