
ČIZKEJK OD BRESKVE: Fenomenalni recept koji će oduševiti vas i vaše ukućane!
Danas vam predstavljamo fenomenalni desert za koji će vam biti potrebno malo više vremena – ali koji se isplati. Ova čizkejk torta će biti sjajno osveženje za bilo koje svečanosti ili dane u kojima vam se jede baš nešto kremasto i slatko. Uživajte i srećno!
Sastojci:
– ulje za podmazivanje
– 280g keksa po izboru
– 6 kašika neslanog putera, otopljenog
– 2 zrele breskve + 4-5 iseckanih na tanke komade
– 4 kesice želatina
– 1 šolja hladne vode
– 900g krem sira, omekšanog
– 135g šećera + 250g (odvojeno)
– 1 mala kašika ekstrakta vanile
– 1 mala kašika limunovog soka
– 120 ml neutralne pavlake
– 2 kapi narandžaste boje za hranu (opcionalno)
– 160ml vruže vode
– 240ml proseko ili drugog šampanjca po izboru
Priprema:
Kalup okruglog oblika podmažite uljem ili maslacem i obožite samo strane papirom za pečenje.
Keks dodajte u procesor za hranu ili blender i meljite dok ne dobijete sitnu smesu. Dodajte puter i mešajte dok ne dobijete jednaku smesu. Sipajte na dno kalupa i poravnajte. Stavite u zamrzivač na 10 minuta da se stegne.
Dodajte 2-3 breskve u procesor i izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Procedite kroz sitnu cediljku.
U maloj činiji pomešajte 120 ml hladne vode i 2 kesice želatina. Sačekajte da želatin nabubri (oko 5 minuta), pa ga sstavite u mikrotalasnu na 20-30 sekundi. U velikoj činiji pomešajte krem sir, 250g šećera, vanilu, limunov sok i sve izmiksirajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte neutralnu pavlaku i želatin i mešajte još 2-3 minuta, dok smesa ne postane penasta. Pola dobijene smese sipajte preko kore od keksa. Zamrznite na 10 minuta.
Pomešajte 1 šolju pirea od breskve sa malo boje (ukoliko želite) i dodajte u polovinu krem sira koja vam je ostala. Sipajte polako preko prve smese u kalup. Rasporedite jednako i zamrznite na još 10 minuta.
U maloj činiji pomešajte 120ml hladne vode sa dve kesice želatina i ponovite postupak kao sa prvim. Pomešajte smesu sa toplom vodom i 135g šećera i mešajte dok se šećer ne rastopi. Polako sipajte šampanjac i mešajte da se sjedine. Sačekajte 5 minuta da se smesa slegne. Ukoliko se pojavi pena – uklonite je.
Počevši od spoljne ivice, počnite da ređate kriške breskve ka centru, tako da obla strana breskve bude okrenuta ka spolja. Počnite sa većim komadima i blago ih preklapajte da bi lepše izgledali. Ređajte dok ne pokrijete čitavu površinu torte. Kašikom prespijate preko breskvi smesu sa prosekom dok ne potrošite pola, a zatim tortu stavite u frižider. Nakon pola sata, sipajte preko breskvi ostatak smese i stavite u frižider na 6 sati ili preko noći.
Izvadite iz kalupa i uživajte u predivnom ukusu. Prijatno!
Ženski Magazin
Foto:Arhiva
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KOLIKO JE DOVOLJNO, A KOLIKO PREVIŠE: Studija pokazala koji je savršen broj dece

POSLE RUČKA: Narodna verovanja od Velikog petka do Uskršnjeg jutra

KOSKE UMESTO CUCLI: Sve više mladih parova bira da ima pse umesto dece

BRAK JE ZAVRŠEN, ALI ŠTA SAD? Ima li prijateljstva posle razvoda?
