Izvor: HappyBSC
19.02.2022 u 10:58
0

MEŠANJE VOĆA I POVRĆA U NAPICIMA MOŽE BITI ŠTETNO: Ovi sastojci nikako ne idu jedni s drugima

Koliko znanja je potrebno da se napravi smuti? Stručnjaci kažu mnogo! 

Iako je smuti, posebno poslednjih godina jedno od najpopularnijih vrsta zdrave ishrane, naučnici tvrde da nije dovoljno samo iscediti razno voće i povrće, veš treba više od toga. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Treba znati koji sastojci mogu i smeju da se mešaju i kombinuju, a koji nikako ne bi trebalo da se nađu u kombinaciji jedni s drugima.  

Šargarepa i pomorandža – iako je dosta popularna kombinacija, može da dovede do gorušice. Kada biste svakodnevno godinu dana pili ovaj miks, moglo bi da dođe čak i do oštećenja bubrega.

Spanać i mleko – Spanać spada u zeleno lisnato povrće koje ne sadrži skrob. Iz tog razloga spanać blokira apsorpciju kalcijuma iz mleka. Najbolja kombinacija koju možete napraviti sa spanaćem je sa belim mesom ili ribom.

Banana i mleko – Ta kombinacija često stvara osećaj težine u želucu. Međutim, ako, baš volite frape od banana, odaberite zrelu bananu i dodajte kardamom ili muskatni oraščić koji će olakšati varenje frapea. Kravlje mleko možete zameniti bademovim ili pirinčanim.

Paradajz i krastavacDakle, omiljena letnja salata nije dobar izbor, ali pogotovu ne u smutiju kada se njihovi sokovi pomešaju. Naime, krastavac sadrži enzime koji ometaju apsorpciju vitamina C i nekih drugih korisnih sastojaka iz paradajza, pa će oslabiti njegovu nutritivnu vrednost.

Oprezno i pametno sa miksanjem voća i povrća.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter