Izvor: Happy BSC
15.02.2022 u 17:03
0

Napravite ukusan kremasti rižoto sa piletinom za 40 minuta

Napravite ukusan kremasti rižoto sa piletinom za 40 minuta, brzo, lako i u jednom tiganju, što vam olakšava pranje posudja i ostavlja vam više vremena za vašu porodicu

Namirnice potreben za 2 osobe:

pileće belo meso 250g

– šargarepa 100g

– grašak 100g

– kukuruz šećerac 100g

– pirinač 80g

– crni luk 0.5 glavice luka

– beli luk 1 čen luka

– so 1kk

– biber 0.2kk

– vegeta 1sk

– peršunov list 0.2sk

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za rižoto sa piletinom prvo pripremite pileće belo meso: piletinu isecite na male kocke veličine jednog zalogaja. Zatim pileće belo meso začinite sa soli, biberom i vegetom. Ovako pripremljeno meso ispržite u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja, samo da piletina blago porumeni. Gotovu piletinu izvadite iz tiganja i držite je na toplom, a u istom tiganju nastavite pripremu rižota.

Rižoto pripremite na sledeći način: sitno isecite pola glavice crnog luka, stavite luk na ulje u kom se pržila piletina, podlite ga sa malo vode i kratko dinstajte samo da se povežu ukusi i arome luka i piletine. U prodinstan luk dodajte šargarepu isečenu na kockice i sitno isečen jedan čen belog luka, kratko sve pržite pa dodajte grašak i kukuruz šećerac. Povrće začinite sa soli, vegetom i biberom, dobro ga promešajte i minut propržite, zatim dodajte pirinač i sve uz neprestano mešanje kratko pržite da se pirinač obloži uljem i zapeče. Videćete pirinač treba da postane blago staklast i proziran.

U ovako pripremljeno povrće sa pirinčem polako dosipajte pola litre vode iz tri puta. Rižoto često mešajte i kad voda ispari podlite ponovo, ukupno pola litre vode je potrebno i oko 20 minuta da se pirinač skuva i postane kremast.

Kad je voda ukuvala i pirinač sa povrćem postao kremast, ali celog zrna vratite pripremljenu piletinu, dodajte sitno isečen peršunov list i sve dobro promešajte. Rižoto sa piletinom poklopite i ostavite 10 minuta da pirinač usisa ukuse i preostalu tečnost, a temperatura mesa se izjednači sa rižotom. Rižoto sa piletinom topao poslužite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter