
Foto: Pixabay/Ilustracija
Počnite već pripreme! PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK!
Rižoto s morskim plodovima je uvek dobar izbor za nedeljni ručak ili elegantnu večeru, bilo da obrok spremate za svoju porodicu ili ste pozvali prijatelje u goste. Sofisticirano, ukusno i jednostavno. Mi smo spojili naizgled nespojivo i dodali malo zelene boje i drugačije strukture u klasičan rižoto – šparglu i pesto sos koji u ovom jelu koristimo kao začin.
Već smo pominjali da su morski plodovi bogati omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima neophodnim za dobrobit našeg organizma. Otuda gambori u našem rižotu. No, danas ćemo Vam približiti kod nas nepravedno zapostavljenu namirnicu, šparglu. Špargla sadrži dosta kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka i vitamina, te je veoma dobra za detoksikaciju organizma, a kao diuretik pomaže kod problema s bešikom. Takođe, čisti i jača krv, pozitivno deluje na nadbubrežne žlezde, bešiku i jetru, a preporučuje se i kod šećerne bolesti.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
Ukus ovog rižota smo obogatili prethodno spremljenim pesto sosom.
Svega 15 minuta biće Vam potrebno za ovaj recept u našem Masterpiece posuđu ukoliko ste unapred iseckali povrće i pripremili i sačuvali određene sastojke. Pored toga hrana spremljena u Zepter posudama zadržava hranjive sastojke i ukus, a priprema se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Zahvaljujući metalu L 316, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.
ČISTI TELO OD TEŠKIH METALA, SPREČAVA MALIGNA OBOLJENJA: Evo kako konzumirati moćnu crnu RIBIZLU!
POTREBNI SASTOJCI:
• 4 šolje / ili 240 g pirinča
• 8 šolja / ili 450 ml ribljeg bujona
• 500 g gambora
• 100 g špargle
• Pesto
• Grana padano sir po želji
PRIPREMA:
• U posudu ubaciti pirinač
• Uključiti indukcionu ploču na 90°C, 2 minuta
• Dodati riblji bujon, pa gambore, poklopiti i kuvati 10 minuta na 90°C
• Dodati špargle i pesto na kraju i izmešati sve
• Narendati Grana padano sir na kraju
*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KOLIKO JE DOVOLJNO, A KOLIKO PREVIŠE: Studija pokazala koji je savršen broj dece

POSLE RUČKA: Narodna verovanja od Velikog petka do Uskršnjeg jutra

KOSKE UMESTO CUCLI: Sve više mladih parova bira da ima pse umesto dece

BRAK JE ZAVRŠEN, ALI ŠTA SAD? Ima li prijateljstva posle razvoda?
