Izvor: HappyBSC
17.02.2022 u 13:12
0

SAVET POSLASTIČARA: Ovo je recept za SAVRŠENE PALAČINKE! KORISNI TRIK PROFESIONALCA ZA HAPPY TV!

Gosti emisije „Savetnik“  bili su poslastičar Nataša Marković i profesionalni kuvar Zdravko Štrbac. 

Oni su govorili o promeni načina života koji se ogleda i u načinima pripremanja hrane i poslastica. 

-Danas se izbegavaju principi sporog kuvanja koje su koristile naše bake. Zaboravljeno je lagano kuvanje na kraju šporeta,  jer ljudi nemaju vremena. Svi gledamo da požurimo sa pripremom ručka, međutim, svaka namirnica traži neko određeno vreme pažnje-rekao je kuvar Štrbac. 

Poslastičarka Nataša Marković je rekla da fenomenalne i zdrave poslastice možemo da napravimo od onoga što imamo od namirnica u kuhinji i u špajzu. Najzdravije su i najukusnije poslastice od meda i orašastih plodova. 

– Volim tradiciju na modernom tanjiru!-rekla je poslastičarka. Reforma može da parira modernim tortama.

 Kada je priprema palačinki u pitanju, uglavnom svi grešimo.  Poenta je da li hoćemo da su mekane i ukusne. Možemo da napravimo testo i da nam traje par dana. 

Tajna za  fantastične palačinke:

-Poenta kod palačinki je u mešanju kako bi se izbeglo povećanje glutena. Svi koriste mikser. Moja preporuka je da se smes meša žicom! Sjedinite sve sastojke i samo blago umutite žicom. Svakim daljem mućenjem oslobađa se gluten i one budu žilave. Ukoliko ima gromuljivca, savet je da se procedi testo. 

Recept za palačinke za 4 osobe: 

6 jaja

1litra mleka 

450g oštrog brašna i 200 g mekog brašna

Prstohvat soli

Kašika ulja

2dl kisele vode

Razmuti se žicom i procedi testo. 

 Kuvar Štrbac je napomenuo da se najviše greši pri pripremi pečenja. On savetuje da se meso pre pečenja uroni u marinadu koja će mu dati poseban šmek. 

– Za najprostiju marinadu nam je dovoljno maslinovo ulje i bosiljak. Pre pečenja je poželjno staviti meso da odstoji u marinadi barem 45 minuta. Meso se u toku pečenja prekriva folijom, a potom otkriva kako bi se zadržali svi hranljivi sastojci-kazao je Štrbac. 

Tajna dobre sarme:

-U Vojvodini vole da meso za nadev u sarmi bude sveže, odnosno da nije proprženo sa začinima.  Sarma je tada kompaktnija kad je meso sveže. Bitno je vreme kuvanja i da se što pre dođe do prvog ključanja.  Ona mora da „peva“ celu noć na kraju šporeta, odnosno da se krčka na tihoj vatri.  Ne treba preterivati sa suvim mesom-savet je kuvara. 

Ukoliko smo presolili jelo, spasite ga sa par oljuštenih krompira!

Za bistru supu, dodajte blago umućeno belance koje će sakupiti sve nepotrebne sastojke! Za bistru supu-kockica leda!

Za idealnu pohovanu šniclu držite se redosleda: brašno pa jaja! Najbitnija je temperatura zagrejanog ulja!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter