Izvor: Happy BSC
27.04.2022 u 15:07
0

Šta uraditi sa preostalim jajima od Uskrsa : Probajte neki od ovih recepata (RECEPT)

Posle Uskrsa sigurno će vam ostati gomila jaja koje niste pojeli.

Evo nekih predloga kako da iskoristite preostala jaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predlažemo vam nekoliko jednostavnih načina da ih iskoristite za svakodnevne obroke kako vam ne bi propala.

Ako niste pojeli ili podeliti sva Uskršnja jaja, možete ih iskoristiti za pripremanje ukusnih salata koje su najjednostavniji, ali i najzdraviji obroci.

1.Miks salata

Potrebno je:

1 zelena salata, 1 paradajz, pola glavice crnog luka, 4  jaja,1 konzerva tunjevine, 3 do 4 kiselih krastavčića, majonez po ukusu

Priprema: 

Operite zelenu salatu, dodajte sitno iseckan paradajz i kolutove crvenog luka.

Kuvana jaja isecite takođe na kolutove i ubacite u salatu.

RECEPT BEZ GREŠKE: Mini čizkejk sa jogurtom

Posolite i poprskajte maslinovim uljem.

Jaja možete i prepoloviti, žumanca izgnječiti sa isitnjenom tunjevinom, seckanim kiselim krastavčićima, biberom i majonezom, pa tom smesom napunite polovine jaja.

 2.Salata Mimoza

Mimoza salata je kompletan obrok jer je kalorična i ukusna.

Potrebno je:

150g  kačkavalja, 150g  šunke, 2 barena jajeta,  jedna kisela pavlaka, 2 veća krompira i 110g majoneza.

Priprema: 

 Krompir obarite u ljusci, izrendajte ga krupnije i spustite u činiju.

Premažite ga polovinom pavlake.

Zatim narendajte šunku, preko šunke namažite majonez,  potom narendajte 1 celo jaje i 1 belance i izrendajte 100g kačkavalja.

Taj sloj kačkavalja, premažite ostatkom pavlake.

Na kraju narendajte još 50 g kačkavalja i preko njega jedno žumance.

3.Cezar salata

Cezar salata je, takođe, sjajno rešenje da se iskoriste preostala Uskršnja jaja.

Potrebno je:

500g zelene salate, 300g obarenog pilećeg belog mesa, 300 g slanine sečene na režnjeve i grilovane, 300 g parmezana, 2 dl maslinovog ulja, soli po ukusu, kockice prepečenog tosta i pet kuvanih jaja.

Priprema: 

U činiju za serviranje stavite salatu,  piletinu iseckanu na  štapiće, slaninu,  pobacajte kockice tosta i kolutove jaja.

Na kraju stavite parmezan i začine.

4. Namaz od kuvanih jaja i sardine

Potrebno je:

Jaja 8kom, Sardine 80gr,  pola glavice crnog luka, senf po želji,  peršunov list, limun 1kom, so.

Priprema: 

Za namaz od kuvanih jaja i sardine tvrdo skuvajte jaja, otprilike devet minuta.

Ohladite jaja pod mlazom hladne vode pa ih oljuštite.

Dobro izgnječite sardine i dva cela jajeta, a iz preostalih šest jaja izvadite žumanca pa i njih ispasirajte.

Sve dobro promešajte.

Dodajte u namaz od kuvanih jaja i sardine, sitno iseckan peršun i crni luk, senf, sok od limuna i soli po ukusu, pa sve opet dobro promešati.

Dobijenim namazom mažite kriške hleba i ukrasite seckanim preostalim belancima.

5. Pica rolat sa kuvanim jajima

Potrebno  je:

Kuvana jaja 6kom, kečap, kore za pitu 1 pakovanje, origano 5g, 1 pavlaka od 180g  šunkarica 500g, 1 žumance

Priprema: 

Ređati kore jednu na drugu, a izmedju njih sledecim redosledom stavljati namirnice :

– Na samom početku staviti dve kore da vam se rolat ne bi raspao i njih premazati kečapom i origanom;  na drugu koru izrendati 3 kuvana jaja,  treću koru premazati pavlakom , na četvrtu izrendati šunkaricu, na petu izrendati preostala tri jaja  i poslednju opet premazati kečapom i posuti origanom.

Na kraju urolati i premazati umućenim žumancetom.

Peći u rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta.

6. Punjena jaja

Ovo omiljeno jelo zaista je lako napraviti.

Tvrdo kuvano jaja prepolovite na pola, izvadite žumance, pomešajte ih sa narezanom šunkom, krastavcima, malo senfa i malo majoneza, dodajte so i biber  i smesu vratite u belance.

Možete da napravite i drugačije punjenje po svom ukusu.

Punjena jaja  na drugi način

Tvrdo kuvana jaja iseći na pola, izvaditi žumanca i izgnječiti ih,  pa u to dodati majonez , seckane kisele krastavčiće i na sitne kockice i sečenu čajnu kobasicu i odgore narendati kačkavalj.

Sjediniti dobro i puniti polovine jaja.

7. Krompir sa jajima

Krompir obariti i iseći na kolutove.

U đjuveče ređjati red krompira, malo soli, mlevenog bibera, red obarenih jaja na kolutove, preko jaja poređati na kolutove sečene sveže dimljene kobasice i sve tako redom do kraja, zadnji sloj da bude krompir.

Posuti ga prezlom, pa preliti časom  kisele pavlake i kašikom putera  i zapeći u rerni.

Po želji  možete staviti i tanke režnjeve dimljene slanine kao i domaće suve nadimljene kobasice.

8 .Rolat od spanaća i krompira sa jajima

Potrebno  je:

500 g krompira, 1 glavica crnog luka, 350 g spanaća,  7 jaja (3 sveža i 4 kuvana),  50 g maslaca, so

Priprema:

Krompir skuvajte u posoljenoj vodi.

Kad se ohladi, oljuštite i izrendajte.

Spanać potopite u posoljenu vrelu vodu.

Ocedite i sitno iseckajte.

Dodajte u narendan krompir zajedno sa narendanom glavicom luka.

U smesu dodajte 3 umućena jaja.

Posolite i pobiberite.

Sve promešajte, dok se ne dobije homogena smesa.

Razvucite preko aluminijumske folije.

Preostala 4 kuvana jajeta stavite u jedan kraj kore sa spanaćem.

Uz pomoć folije koru uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh.

Prelijte rastopljenim maslacem.

Pecite na 200°c.

I da znate,ne moraju od barenih uskršnjih jaja da se prave samo salate,to dokazuje i ova slatka receptura.

9. Čokoladni kolačići

Potrebno je:

180 grama maslaca, 180 grama brašna, 100 grama smeđeg šećera, 3 tvrdo kuvana jaja,  kašika praška za pecivo,  kašičica ekstrakta vanile, 150 grama čokolade.

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Mikserom penasto umutite maslac i šećer, pa dodajte iseckana jaja i vanilu.

Ne brinite ako i dalje vidite komadiće jaja, neće se osećati kada se kolači ispeku.

Dodajte prašak za pecivo i brašno pa mutite još par minuta, potom umešajte špatulom čokoladu izlomljenu na komadiće.

Kašikom formirajte kolačiće i poređajte ih na papir za pečenje, pa pecite desetak minuta, ovi kolači ne bi trebalo da se prepeku, već da budu mekani iznutra.

Ohladite ih i servirajte.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter