
Foto: printscreen/youtube
POSNA SARMA SA TUNJEVINOM I PEČURKAMA: Idealna sarma za sezona posta, a osvaja nepca
Napravite sarmu na drugačiji način. Umesto mlevenog mesa ubacite tunjevinu i pečurke. Biće fenomenalnog ukusa i posna.
2 crna luka
1 praziluk
1 šargarepa
200 g pirinča
100 g pečuraka
400 g tunjevine
kiseli kupus
Za preliv
1 kašičica slatke paprike
3 čena belog luka
voda
Priprema
Sitno iseckajte praziluk i crni luk pa propržite na ulju. Prženom luku dodajte seckanu šargarepu i pečurke. Posolite. Onda dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Zatim začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte dobro. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Zatim ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BEZ PEČENJA I KUVANJA: Najukusniji kolač od jagoda za manje od deset minuta

UKLJUČITE GA U SVOJU ISHRANU: Proleće donosi maslačak na trpezu

PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže

RECEPT DANA: Francuska supa od luka

DORUČAK KOJI JE PRAKTIČNO DEZERT: Proteinski čia puding
