
Foto: printscreen youtube dragina kuhinja
SAMARLUK JE STARO SRPSKO JELO: Probajte idealnu kombinaciju KISELOG KUPUSA I PIRINČA, po receptu naših baka
Samarluk je staro srpsko jelo od kiselog kupusa i pirinča. U mrsnoj verziji u samarluk se dodaju čvarci.
Sastojci:
glavica kiselog kupusa
100 gr pirinča
glavica crnog luka
nekoliko čenova belog luka
2 dl ulja
kašika ljute aleve paprike
Priprema:
Glavicu kupusa sitno iseckati. Crni i beli luk sitno iseći i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati iseckan kupus, pa sve zajedno dinstati oko petnaestak minuta. Za to vreme u posebnoj posudi skuvati pirinač.
Upržen kupus začiniti alevom paprikom, umešati pirinač, pa sve zajedno zapeći u rerni oko pola sata. Služiti dok je toplo.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RAPSODIJA UKUSA: Kruške u čokoladi

RECEPT DANA: Čizkejk sa limunom

HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM: Nestaće sa stola brzinom svetlosti

PEČENI PROKELJ SA SUSAMOM: Prilog koji daje šmek svakom jelu
