
SOČNA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Torta sa malinama kao idealan predlog za slavu
Recept za tortu sa malinama.
Torta sa malinama i krem sirom je najsočnija poslasticu sa filom koji se topi u ustima, a ukusniju za slavu niste pravili.
Malo koja osoba je u stanju da odbije sočnu kremastu tortu.
Vikend je prošao i sigurni smo da ste svojim ukućanima spremali ukusan ručak, ali i desert.
Polako već zapisujte i pravite plan za vikend koji nam predstoji jer ukusu poslasticu neće moći da odbiju ni deca, a ni odrasli.
Voćne torte su nam jedne od omiljenih, a sada je ispred vas torta sa malinama i krem sirom koja samo jednim parčetom vuče da je pojedete celu.
Recept je tu, a ovo su potrebni sastojci:
Za testo je potrebno:
30 ml ulja
4 jaja
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
10 g kukuruznog skroba
1 kašičica vanilinog šećera
160 g brašna
120 grama šećera
Za fil je potrebno:
30 g šećera
2 jaja
400 grama slatke pavlake
150 grama šećera
140 grama putera
60 g kukuruznog skroba
700 ml mleka
Za premazivanje je potrebno:
100 g malina
300 grama krem sira
50 grama šećera
100 grama slatke pavlake
Sledi priprema:
U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u umućen smesu sa jajima i mutite žicom.
Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke. Smesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom.
Dodajte postepeno mleko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno mešajte dok ne dobijete gušći fil za tortu. Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi.
Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podelite na 3 jednaka dela. Umiksajte slatku pavlaku i šećer.
Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače.
Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan deo fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu.
U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore.
Ostatak smese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvetova.
Uz unutrašnje ivice poređajte maline i tako do centra.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SAVETI ZA KONTROLU PREJEDANJA: Nutricionistkinja otkrila kako smršati do leta

POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA: Recept za najukusniji čokoladni kolač

ODLIČNA ZAMENA ZA MESO: Naučite kako da pripremate i čuvate pečurke
