Izvor: kurir.rs
22.02.2021 u 09:41
0

KAKVO SRCE IMA NOVAK! Odrekao se nagrade od MILION dolara!

Srpski as Novak Đoković po ko zna koji put u pokazao je svetu kakva je ljudina

Novak je u nedelju u Melburnu osvojio deveti put u karijeri Australijan open, pošto je u finalu bio ubedljiv protiv Rusa Danila Medvedeva (3:0). Prvi reket sveta tako je stigao do svoje 18. Grend slem titule!

Pohvale stižu sa svih strana sveta, međutim, ima i onih koji su ponovo našili razloge da „ispale“ brojne kritike na račun srpskog asa.

Hejteri nemaju poštovanje ni za neverovatan humani gest Novaka, koji je učinio nešto vredno svakog divljenja.

Naime, Direktor turnira u Melburnu Krejg Til otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu nego inače, kako bi se taj novac preusmerio na igrače koji ispadaju u ranijim fazama turnira.

Cilj je bio da se njima maksimalno olakša situacija tokom pandemije virusa korona. Slabije rangirani teniseri dobili su značajnu pomoć da lakše pokriju ogromne troškove puta, karantina i mnogih drugih stvari.

Novak je tako za osvajanje Australijan opena dobio 2,13 miliona dolara, što je za milion dolara manje nego prošle godine, kada mu je pripalo 3,12 miliona.

Zanimljivo, u međuvremenu nagradni fond je povećan na Australijan openu za sedam miliona dolara.

Novak već duže vreme na sve moguće načine pokušava da pomogne svojim slabije rangiranim kolegama i zbog toga se često nalazi na udaru kritika.

Pred start Australijan openu pisao je premijeru Viktorije, kako bi im poboljšao uslove u Melburnu, međutim, mnogi su i taj njegov potez protumačili pogrešno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter