Izvor: Tanjug
25.07.2020 u 10:48
0

MINISTAR FINANSIJA: Plate i penzije stabilne, nema smanjenja

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su plate u javnom sektoru i penzije stabilne i da ima dovoljno novca za njihovu isplatu te da građani ne treba da strahuju da će im usled krize zbog korona virusa biti smanjena primanja.

„Apsolutno su penzije i plate stabline, imamo novca za isplatu penzija i plata u javnom sektoru, nema potrebe da se građani plaše, nema smanjenja plata i penzija“, rekao je Mali  i dodao da je to ujedno doprinos održavanju privredne aktivnosti.

TOP PREPORUKA

DR KON: Potpisnici apela nisu neprijatelji, virus je neprijatelj

NOVA ZABRINJAVAJUĆA SAZNANJA: Izlečen, a širi virus?

HOROR U NIŠU: Mladić silovao devojčicu kojoj su njegovi roditelji bili hranitelji

UPOZORENJE RHMZ: Mogući jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom!

Ističe da kada su stabilne plate i penzije onda se time daje doprinos i domaćoj tražnji, da se novac koristi za kupovinu i tako održava nivo potrebne privredne aktivnosti.

Podsetio je da pored novca za isplatu penzija i plata država daje podršku i za drugi paket mera i svega što je potrebno da bi Srbija krenula dalje pre svega projekat Srbija 2025 i ulaganja u radove koji su u toku.

Kaže da se za dva ekonomska paketa izdvaja skoro 6 milijardi evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter