Izvor: tanjug
01.02.2021 u 10:17
0

NASTAVLJA SE VAKCINACIJA! Na Sajmu danas kineska i ruska vakcina

U Srbiji je danas nastavljena vakcinacija protiv korona virusa, nakon dana pauze tokom koje su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvija imunizacaija.

Na Beogradskom sajmu, u hali 3 nastavljena je vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V, rekla je Tanjugu koordinator punkta u Hali 3 dr Dragana Milošević.

UDARNE VESTI!

EKSPLOZIJA u Rakovici!

UPOZORENJE RHMZ: Ledena kiša, vodostaji u porastu i NAGLE PROMENE

PREDSEDNIK NEZADOVOLJAN: Rad pojedinih ministara i direktora ugrožava napredak Srbije

VANREDNI ZASTOJI I PREKIDI U SAOBRAĆAJU: Kiša, sneg i poledica OTEŽAVAJU kretanje vozila

Interesovanje građana za vakcinaciju i danas je veliko, građani su formriali red ispred hala, a kolona automobila je do ulazne rampe na Sajam. Vakcinacija je u obe hale počela jutros u 8 sati.

Juče su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar, koji će narednih dana postati novi punk za vakcinaciju glavnom gradu. Za vakcinisanje će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju. U Sbriji je do sada vakcinisano 446.891 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, iza Velike Britanije, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da je interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano i da se prijavilo više od 850.000 ljudi. Ističe da bi do srede broj vakcinisanih mogao da prede pola miliona.

– Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama – to su i klinicki čentri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice i želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije – rekao je Ðerlek.

Inače, očekuje se da u Srbiju danas stignu dodatne količine Fajzerove vakcine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter