Izvor:
30.11.2019 u 11:49
0

MINISTAR POLICIJE NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Zaplenili smo 6,2 tone droge, a sutra je VELIKI DAN! (VIDEO)

PROČITAJTE O ČEMU JE MINISTAR POLICIJE PRIČAO NA DANAŠNJOJ VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE

STEFANOVIĆ JASAN: Andrej Vučić nije imao nikakve veze sa čovekom iz slučaja "Jovanjica"! (FOTO, VIDEO)

MINISTAR POLICIJE NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Zaplenili smo 6,2 tone droge, a sutra je VELIKI DAN! (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas u 10 časova obratio se medijima pohvalivši pripadnike MUP i izrazivši zadovoljstvo uspehom u ovogodišnjoj borbi protiv narkotika.

– Do 25. novembra ove godine u okviru ove borbe uhapšeno je 778 osoba, podneto skoro 9.000 krivičnih prijava, a oduzeto više od 6,2 tone narkotika, od čega rekordna zaplena heroina, preko 150 kilograma. Razbijeno je i 11 organizovanih kriminalnih grupa. Hoću da se zahvalim svim ljudima iz policije i da pošaljem poruku da oni koji se bave narkoticima ne mogu da prođu u Srbiji – rekao je Stefanović

Stefanović je najavio i da je sutra veliki dan jer na snagu stupaju izmene Krivičnog zakonika – 1. decembra. Te izmene omogućuju da "monstrumi koji ubiju dete ili urade nešto strašno" dobijaju doživotnu i najteže kazne da nikada više ne bi bili u prilici da tako monstruozno delo ponovi".

– To se odnosi i na narko-dilere koji ne bi trebalo da se za kratko vreme vrate na ulicu i truju našu decu, naglasio je ministar koji se zahvalio i Fondaciji Tijana Jurić povodom Tijaninog zakona.

Stefanović je rekao i da će biti primenjivana inicijativa "tri udarca" koja podrazumeva da narko-dileri neće moći zbog blagih kazni vrlo brzo da se vrate na ulicu već da im se izrekne znatno stroža kazna posebno kad je reč o povratnicima, kojima će se i za najteža krivična dela odsad izricati teške kazne. On je dodao da neće biti ni uslovnog otpusta za najteža krivična dela. Kad je reč o ubistvu u okviru porodičnog nasilja, ona će biti označena kao teško ubistvo.

Kad je reč o narko-dilerima, kazne su od 3 do 12 godina a kad je reč o onima koji diluju pored škola ili koriste maloletnike kazne će biti izuzetno storge od 5 do 15 godina.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/GagiNovakovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter