Izvor: vjesti
30.12.2020 u 13:03
0

SKANDAL U CRNOJ GORI! Oskrnavljen mural Amfilohija (FOTO)

Mural sa likom mitropolita Amfilohija, koji je pre nekoliko dana oslikan na fasadi na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića, tokom predhodne noći, oštećen je plavom farbom.

NAJVAŽNIJE DANAS:

(FOTO) RUSKA VAKCINA „SPUTNJIK V“ STIGLA U SRBIJU: Prve fotografije

OVAKO ĆE SE SLAVITI: Doček Nove godine uz epidemiološke mere veliki IZAZOV za nadležne

MAFIJAŠKI KANALI: Srpska policija steže obruč oko crnogorskih klanova

Mural je oslikan na fasadi hotela, na ideju Pravoslavne omladine crkve svetog Dimitrija, a uradio ga je freskopisac Anastasija Radović, uz pomoć Vuka Dabetića i nekolicine mladih Kolašinaca.

Mojsije Bulatović jedan od članova pravoslavne omaladine kazao je da od nadležnih institucija očekuju „da se ubrzo otkriju počinioci tog vandalskog čina“.

-Taj ko je oksrnavio na ovaj način mural nastoji da se u gradu podignu tenzije i izazove međusobna netrpeljivost. Poručujemo vandalima da nas niko neće isprovocirati da uzvratimo na isti ili sličan način. Ovo nedjelo ne može naruštiti ugled, lik i djelo našeg mitropolita, rođenog Kolašinca i jednog od najvećih imena pravoslavlja – rekao je Bulatović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter