Izvor: novosti
28.01.2021 u 21:55
0

HRVATSKA UPUTILA PROTESTNU NOTU SRBIJI!

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je večeras protestnu notu ambasadi Srbije u Zagrebu.

– Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana delegacije predvođenog državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tokom poseta Republici Hrvatskoj te slanje poruka kojima se na najgrublji način vređa Republika Hrvatska, te propagiraju poražene velikosrpske ideje – saopštilo je hrvatsko Ministarsvo spoljnih i evropskih poslova, nakon posete Miloša Stojkovića, poverenika pravoslavnog manastira Hilandar za humanitarni rad.

PROČITAJTE OBAVEZNO

KOVID 19 I REVAKCINACIJA: Po ovom sistemu se prima i druga doza cepiva

HAPŠENJE U SMEDEREVU: Napad na policajce i droga

LONČAR O VAKCINI PROTIV KORONE: Ne verujte u rekla-kazala, bezbedna je i za one koji planiraju potomstvo

Usledilo je to nakon objavljivanja video snimka sa kninske tvrđave na kojoj je Stojković rekao ”sada smo u našoj Krajini, živela Srbija, živela Krajina, živela Srpska Krajina”.

Na snimku se vidi kako Stojaković govori ”oni ovde slave takozvanu Oluju, slave progon srpskog naroda. A mi smo tu da im pokažemo koliko možemo da je ovo ipak Srpska Krajina. Ovde je na vrhu njihova zastava, a daće Bog da jednog dana vratimo našu”.

U saopštenju hrvatskog Ministarstva još se konstatuje ”žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila deo zvaničnog izaslanstva iz Republike Srbije, za šta očekujemo zvaničnu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje”. Najavljeno je i da će policijska uprava šibensko-kninska provesti istragu kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti za daljnje poduyzimanje mera iz nadležnosti policije, a prosvedna nota biće uručena i Ambasadi Srbije u Zagrebu.

SAZNAJTE I OVO

MIHAJLOVIĆ O POPLAVAMA: Bez struje 9.500 korisnika, biće rešeno za pet do šest dana

SRBIJA ZAVRŠAVA TURNIR SA DVA PORAZA: Vaterpolisti Srbije izgubili su večeras od Crne Gore

JOŠ JEDAN MLADIĆ SE OBESIO U RAKOVICI! Vatrogasci razvalili vrata stana, pa zatekli jezivu scenu

Reagovao je i kninski gradonačelnik Marko Jelić i Milošu Stojkoviću poručio ”sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste”. Jelić kaže da zastava na kninskoj tvrđavi simbolizuje ”sveto tlo hrvatskog naroda i njegove državnosti od 13. veka, a i dalje će tako biti”. Gradonačelnik kaže da je Stojković doveo u neugodnu situaciju domaćine, pre svega paroha kninske Parohije koji je po njemu ”izniman čovek i hrišćanin”, kao i Vladiku dalmatinskog.

-Knin je hrvatska zemlja i kolevka našeg postojanja, nama je sveta- zaključuje kninski gradonačelnik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter