Igor Vukić, ustaša bez srama: "U Jasenovcu se igrao fudbal, bilo je i zabava"! (VIDEO)

Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat "Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac", gostovao je juče u emisiji "Bujica" na Z1TV, gde se svim snagama trudio da opravda, umanji ili negira zločine ustaškog režima i NDH, a najveća sramota je izjava "anonimnog svedoka Jasenovca", koji je rekao da se "nedeljom igrao fudbal i da su bile priređivane priredbe", a kasnije je tu izjavu potvrdio i Vukić.

Emisija je počela klasičnom jadikovkom hrvatskih ekstremista o tome kako "za vreme komunizma nije bilo moguće istraživati sve zločine iz II svetskog rata". Oni ne žele da priznaju, a pitanje je da li će ikada hteti priznati, da je njihova veštački stvorena nacija branjena od strane komunzista, a u ime "bratstva i jedinstva", te da su se ustaški zločini nad Srbima zapravo prikrivali. 

Nastavak "Bujice" još više je pokazao koliko neodgovorno istupa na televizijama u ovoj zemlji EU ekstremista Igor Vukić. 

On kaže da se u "samostalnoj" Hrvatskoj "uvrežila" brojka od 80.000 žrtava. To "uvrežiti" je najvažniji izvor lažne hrvatske "istorije", a Vukić je demantovao i tu brojku, pozivajući se na njemu znane popise, navodeći i da "mnogi od umrlih nisu ni stradali u Jasenovcu". 

Kako su ustaše, koje su se takmičile u brzini klanja Srba za jednu noć, stigle da popišu sve žrtve, to Vukić nije objasnio.

U tim "takmičenjima" učestvovali su i katolički sveštenici, te je poznato svedočenje ,"najkrvavijeg ustaše u Jasenovcu" Žileta Friganovića, koji je rekao da je u jednom "takmičenju" pobedio franciskanac Pero Brzica, koji je zaklao 1.360 ljudi Srbosjekom za samo jednu noć!

Posle toga, Vukić i voditelj Velimir Bujanec napali su Milorada Pupovca, prestavnika preostalih obespravljenih Srba u Hrvatskoj, ismevajući njegov govor u Saboru o Vukićevom negiranju Jasenovca, pa su između Pupovčevih reči ubacivane montažom reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome su ustaše pobile celu porodicu za vreme II svetskog rata. 

U drugom delu emisije, prikazana su "svedočenja" dvojice anonimnih ljudi, koji tvrde da su bili deca u Jasenovcu, te da nisu videli zločine čuvara, a jedan od njih je izjavio da su se tokom nedelje izvodile priredbe u logoru, da se igrao fudbal, šah i druge "zabave". To da se "nedeljom igrao fudbal u Jasenovcu", rekao je i Vukić u "Bujici" posle ovog skandaloznog "svedočenja".


Za kraj, treba govoriti jezikom istorijskih činjenica, a najbolji izvor za Jasenovac je istraživanje Vladimira Dedijera, koji je utvrdio da su ustaše u Jasenovcu pobile između 700.000 i 1.200.000 ljudi. 

 

novosti.rs
Foto: Foto: Z1 TV/YT printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live