Izvor: Happy BSC
22.09.2022 u 17:28
0

UPRAVNI ODBOR KLINIKE „DR LAZA LAZAREVIĆ“: Svi veliki napori Klinike su i dalje usmereni isključivo ka najboljem interesu pacijenata

Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ oglasio se u vezi sa aktuelnom situacijom, odnosno, vezano za skup koji je organizovala nekolicina zaposlenih ove ustanove.

U saopštenju se navodi da je stručni rad u Klinici do 2017. godine odlikovalo odsustvo stručnih standarda, dehumanizovan odnos prema pacijentima, veliki broj neželjenih događaja a da je Klinika tokom 2019. akreditovana i kao jedina psihijatrijska ustanova prva uvela procedure rada i standarda kvaliteta usluga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Klinika je tokom 2015. i 2016. godine u dužim periodima bila u blokadi računa a nakon 2017. godine izmiren su sva dugovanja i od tada račun nijednog dana nije bio u blokadi. Dug Klinike 2017. godine iznosio je oko 250 miliona dinara, odnosno oko 2, 5 miliona evra. Na današnji dan Klinika raspolaže sa 36 miliona sopstvenih sredstava, odnosno oko 350.000 evra – piše u saopštenju Upravnog odbora klinike. 

Navodi se i da su zaposlenima prvi put kupljene radne uniforme. 

– Kompletno je renoviran sektor u Padinskoj skeli, obnovljena i opremljena novim nameštajem odeljenja u sektru Beograd. Tokom 2020. i 2021. godine isplaćene su stimulacije zaposlenima iz sopstvenih sredstava Klinike, u iznosu od oko 20 miliona dinara, uz saglasnost Upranog odbora Klinike i osnivača uz Covid dodatak koji je garantovala država – piše u saopštenju.

Vozni park je do 2017. godine, bio u izuzetno lošem stanju, a od 2017. do 2022. je kompletno obnovljen.

– Danas Klinika poseduje 5 novih vozila, od čega su 2 sanitetska, 2 za preoz hrane za pacijente i jedno vozilo za transport pacijenata. U period od 2017. do 2022. otvorene su i nove službe za građane. Prvi Nacionalni servis za zaštitu mentalnog zdravlja, koji danas ima 4 linije – SOS linija za prevenciju samoubistava, linija za psihološku podršku tokom Covida, linija za pomoć i podršku adolescentima i njihovim porodicama i linija za pihološku podršku ženama pre, u toku i nakon trudnoće. Otvoren je Centar za mentalno zdravlje. Napravljena je mobilna aplikacija „Uvek z tebe“, koja je psihološku pomoć i podršku učinila brzom i dostupnijom- piše u saopštenju UO Klinike.

Saopšteno je i da je  Klinika tokom kovid pandemije nastavila redovan rad 24 sata 7 dana u nedelji, jedina na teritoriji grada Beograda i šire, a otvoreno je i kovid odeljenje za osobe sa mentalnim smetnjama za teritoriju cele Srbije. Pored toga nastavila je kontinuirane javno-zdravstvene aktivnosti.

– Svi veliki napori Klinike su i dalje usmereni isključivo ka najboljem interesu pacijenata – zaključuje se na kraju saopštenja koje potpisuje predsednica Upravnog odbora Klinike Biljana Pavlović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter