Izvor: Telegraf
16.07.2021 u 20:21
0

VAKCINACIJA ODMAH U BOLNICI: Novo pravilo za nevakcinisane!

Zdravstvene ustanove u Srbiji, osim što uvode da zaposleni u njima ne mogu da se vrate sa odmora na posao bez negativnog PCR testa urađenog o svom trošku ukoliko nisu vakcinisani, polako uvode i to da bi u njima trebalo da budu hospitalizovani pacijenti koji su imunizvani protiv covid 19 , ili da se bar vakcinišu dok su u njemu.

Jednu takvu odluku u sredu 14. jula dobili su zaposleni u Opštoj bolnici u Pančevu, odluku je potpisao direktor Slobodan Ovuka, a dostavljena je zaposlenima elektronskim putem.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE BELGIJI, HOLANDIJI I LUKSENBURGU ZBOG POSLEDICA PRIRODNE KATASTROFE

NOVI KORONA PRESEK: Ponovo raste broj novozaraženih!

EVAKUISAN RTS: Dobili dojavu o bombi, MUP pretražuje zgradu!

– Nevaksinicano osoblje Opšte bolnice Pančevo, nakon odsustvovanja sa posla ne može započeti rad bez negativnog PCR testa (o svom trošku) koji ne sme biti stariji od 48 sati – navodi se u odluci i dodaje:

– Za sprovođenje ove odluke nadležan je direktor, načelnici, šefovi i glavne i odgovorne sestre službi/odeljenja.

Kada je reč o pacijentima, u istoj odluci piše:

– Pacijenti koji se leče u stacionarnim uslovima, ukoliko nisu prethodno imunizovani na SARS-CoV-2, potrebno je da u toku trajanja hospitalizacije, obavezno budu vakcinisani protiv covid 19.

Poslednji pasus ove odluke je u narodu protumačen da niko neće moći da se leči ukoliko nije vakcinisan, međutim, direktor Opšte bolnice u Pančevu dr Slobodan Ovuka kaže za Telegraf.rs da to uopšte ne znači to.

PROČITAJTE JOŠ:

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada nas očekuje još padavina

SELAKOVIĆ PORUČIO IZ BEČA: Ne vidim bolji način od dijaloga

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Povređena žena!

– Naravno da nismo uveli da ne mogu da se leče nevakcinisani – kaže Ovuka.

On objašnjava da nikome neće biti uskraćeno lečenje, i da će zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi svoj posao nastaviti da obavljaju odgovorno kao i do sada. Kako kaže, i ako pacijent odbije da se vakciniše, to će biti evidentitano, ali njemu niko neće uskratiti lečenje, odnosno, niko ga neće izbaciti iz bolnice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter