Izvor:
25.01.2018 u 15:35
0

Zavadio SAD sa zemljama Balkana: Hojt ji završio svoju diplomatsku misiju!

Bivši američki zvaničnik koji je izazvao mnogo bure svojim izjavama, Brajan Hojt Ji, nije više na spisku zaposlenih u Stejt departmentu, piše Sputnjik.

Taj portal takođe navodi i da je sam Hojt Ji, u intervjuu grčkim medijima, rekao i da nije doneta nikakva odluka o njegovom imenovanju na mesto ambasadora u neku od država Balkana, o čemu se spekulisalo dosta u srpskim medijima.

Naime, najpre se pominjalo da će biti postavljen za ambasadora SAD u Makedoniji, da bi se potom pojavila informacija da bi mogao biti postavljen na čelo ambasade u BiH, što je u Srbiji protumačeno kao poseban oprez zbog brojnih nerešenih pitanja između naše zemlje i BiH, ali i Republike Srpske.

Nakon vesti o mogućem novom zaposlenju Hojta Jia međutim, pojavila se i ona da više nije na funkciji u Stejt departmentu, u okviru koje je obilazio Zapadni Balkan i sa svojim izjavama, poput onih da Srbija mora da izabere na kojoj stolici će sedeti, izazvao pravu pometnju. Zbog toga je u delu političke javnosti percipiran i kao "donosilac ucena" američke administracije.

Međutim, kako navodi Sputnjik, sada ispada da sve ono što je rekao Hojt ji nije zvaničan stav Amerike. Predsednik RS Milorad Dodik je čak rekao i da je Hojt Ji zapravo "izbačen je iz Stejt departmenta". Dodik je izjavio i da je Ji "lagao ovdašnjim medijima da je lično podneo ostavku, kako ne bi izgubio kredibilitet ’moćnog državnika‘".

sputnik.rs
Foto: AP archive/printscreen, predsednik.rs/tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter