Izvor: tanjug
07.08.2021 u 16:32
0

DODIK: „Srbi su narod mira, a CRKVA je naš IDENTITET!“

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva žele ne samo da sačuvaju osnovne vrednosti vere već i da obnove sve crkvene objekte kako bi u njima narod mogao da se okuplja i upražnjava pravoslavlje.

VAŽNO:

DARIJA KISIĆ: Ministartstvo za rad kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite!

ŠLEM KAO DOKAZ: Rudarke nisu prevarene -OVAKO iskazale veliko poštovanje Vučiću! (FOTO)

EKSKLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NIKOLA CEROVAC: Moramo gajiti kulturu sećanja naspram kulture zaborava, naše pamćenje o „Oluji“ ne sme biti kratkovido

On je izrazio zadovoljstvo što danas ima priliku da sa verujućim narodom prisustvuje takvom jubileju kao što je obeležavanje veka i po od osnivanja Hrama vaznesenja Gospodnjeg, koje je danas organizovano u Busnovima kod Prijedora. 

-Crkva je naš identitet i zato je veoma važno reći da se ovde u Busnovima već 150 godina narod neprekidno okuplja baš na ovom mestu – da se moli Bogu i upražnjava sve one vrednosti kao narod mira. Radan narod ovog područja vekovima to čini- rekao je Dodik novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:

SAMO U “ IZA BRAVE“ PRVI PUT O OVIM TEMAMA: EKSLUZIVNO! Milan Milićević ispričaće svoju životnu dramu! Večeras u 21.50 Happy TV! (VIDEO)

TEŽAK ZLOČIN KOD BUJANOVCA! Komšija ubio komšiju nakon svađe-počinilac u bekstvu!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Svetu arhijerejsku liturgiju u ovom hramu danas je služio vladika banjalučki Jefrem.

Liturgiji, svečanoj litiji i osveštanju crkvene sale prisustvovali su mnogobrojni vernici Parohije bisnovačko-tomašičke.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je za sve meštane Busnova i okoline ovo veliki dan, budući da se obeležava 150 godina postojanja ove crkve koja je izgrađivana u jako teškim uslovima.

Crkve brvnare, karakteristične su, inače, za potkozarsku regiju. U okolini Prijedora crkve brvnare se nalaze u selima Marićka, Omarska, Busnovi, Jelićka i Rakelići, a crkva u Jelićkoj je proglašena nacionalnim spomenikom.

U BiH je od 83 drvene srpske crkve sačuvano svega tridesetak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar