Izvor: happybsc
26.02.2024 u 16:21
0

Obuka vojnika roda pešadije na služenju vojnog roka

U pešadijskim bataljonima iz sastava brigada kopnene vojske u toku je završna faza obuke vojnika roda pešadije koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u septembru prošle godine.

Vojnici se u ovom periodu obučavanja osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u pešadijskim jedinicama, nakon što su uspešno prošli tromesečno individualno obučavanje u centrima Komande za obuku.

U skladu sa programom obučavanja, na poligonima se praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupci u odbrani i napadu, uz upotrebu oklopnih borbenih vozila „lazar 3“, i realizuju gađanja iz pešadijskog naoružanja. Osim taktičke i vatrene obuke, vojnici svakodnevno imaju i fizičku obuku i aktivno učestvuju u realizaciji redovnih aktivnosti jedinica.

Cilj je da se po završetku obuke dobiju samouvereni i disciplinovani vojnici koji ispunjavaju zahtevane standarde obučenosti i psihofizičke sposobnosti i poseduju kvalitete da prežive na bojnom polju i izvrše vojničke zadatke u okviru odeljenja, posade ili tima.

I ova generacija vojnika pokazuje izuzetno zalaganje i visoku motivaciju na obuci i u realizaciji svih drugih zadataka, a deo njih će odmah po završetku vojnog roka stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, budući da su za to već izrazili želju i prošli proces selekcije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter