Izvor:
10.04.2018 u 15:42
0

Vučić i Borisov saglasni: „Svaki sukob vratio bi region 100 godina unazad“! (VIDEO)

Bilo kakav sukob vratio bi region stotinu godina unazad, izjavio je danas u Mostaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirajući zajednički zaključak razgovora koje je jiutros imao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

Vučić i Borisov razgovarali su o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, kojem preti bojkot Španije zbog učešća predstavnika Kosova, a srpski predsednik ističe da su saglasni da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

"Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad", rekao je predsednik Vučić i dodao:

"Pokušao sam da uverim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive uzjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rešimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad".

Kad je reč o Samitu EU – Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je "mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu".

Predsednik Vučić je u zajednickom obraćanju s Borisovim zahvalio premijeru Bugarske, čije prisustvo u Mostaru smatra veoma važnim i koji, kako kaže, na ozbiljan način sagledava situaciju u regionu, kao predsednik vlade žemlje koja predsedava EU.

Kad je reč o bilateralnim odnosima, posebno ekonomskim, Srbija i Bugarska nemaju problema, ističe predsednik Vučić, već sve veću trgovinsku razmenu, koja je sada 1 milijardu evra i raste iz godine u godinu.

"Malo je zemalja koje se mogu pohvalitiu suficitom u budzetu i takvim stepenom stranih investicija, ali se sve to pokvarilo ako bi došlo do bilo kakvih sukoba", poručio je Vučić uz poruku da će Srbija na očuvanju mira i stabionosti posvećeno raditi.

Kako je rekao, imamo rast BDP od 4 odsto, a mali je broj zemalja koji mogu, i u EU, da se pohvale suficitom od tri godine za redom.

Dodao je da imamo strane investicije, rast, novac, ali i upozorio da bi se sve to pokvarilo ako dođe do bilo kakvih sukoba.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter