Izvor: tanjug
29.08.2021 u 21:11
0

ĐERLEK ZABRINUT: Situacija u Novom Pazaru i Tutinu alarmantna

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da broj novozaraženih u Tutinu i Novom Pazaru upozorava, ističući da je hitno potrebno usvojiti nove mere kako se ne bi ponovio katastrofalni scenario od prošle godine.

VAŽNO: 

POŽAR NA AUTOKOMANDI! Gori teretana!

MNOGO SMO JAKI! Vojska Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

MINISTAR VULIN PORUČIO: Dok Srbiju vodi predsednik Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

Ðerlek rekao je da je Zavod za javno zdravlje Novi Pazar uputio hitan dopis Kriznom štabu Opštine Tutin da se održi hitna sednica i preporučio mere zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

-Što pre da se poveća broj vakcinisanih u Tutinu, da se 100 odsto poveća inspekcija i kontrola nad lokalima, okupljanjima, noćnim klubovima, u školama da se povećaju dežurstva minimum 50 odsto i da se ne mešaju učenici. Nadam se da će krizni štab to i prihvatiti- istakao je Ðerlek. 

Naveo je da će osnovci u Tutinu ići u školu kao i ranije, dok će srednjoškolci nastavu pohađati onlajn. U Novom Pazaru će se, kaže, nastava održavati po modelu 1 – neposredno u školama, dok će srednja škola biti organizovana po modelu 2 – jedan dan u školi, jedan dan onlajn.

-Situacija je zabrinjavajuća i alarmantna. U Tutinu je u julu bilo sedam novoobolelih, u avgustu 536. Novi Pazar u julu osam, a u avgustu 888- rekao je Ðerlek ističući da su glavni razlozi za lošu situaciju slab odziv na vakcinaciju, letovanja, nepoštovanja mera i masovna okupljanja.

PROČITAJTE JOŠ: 

VUČIĆ ČESTITAO PARAATLETIČARU ĐURIĆU NA BORBI U TOKIJU: „Zlatno srce pravog šampiona i vrhunskog sportiste! SRBIJA JE PONOSNA NA VAS“

LANČANI SUDAR U ZEMUNU! Ima povređenih!

ZAGREPČANIN NASRNUO NA TURISTU ZBOG RETROVIZORA: Nemac pao mrtav, nije mu bilo spasa

Danas vernici proslavljaju svetog mučenika Mirona i svetog mučenika Patroklea!

Brojke, naglašava, upozoravaju i treba pokušati da se ne desi scenario od prošle godine, kada je u tim gradovima situacija bila van kontrole.

-Ako sada imamo u Pazaru 888 novih slučajeva, pitanje je šta nas čeka u septembru- navodi državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter