Izvor:
08.04.2019 u 06:42
0

MINISTARKA UNUTRAŠNJE BEZBEDNOSTI SAD PODNELA OSTAVKU: Tramp potvrdio da Kirsten odlazi! (FOTO)

Američka sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen podnela je ostavku posle 16 meseci na tom poslu i ogromnog pritiska Bele kuće i javnosti zbog situacije na južnoj granici.

-Uprkos napretku koji smo ostvarili u reformisanju unutrašnje bezbednosti u novo doba, zaključila sam da je sada pravo vreme da se povučem- napisala je Nilsen u pismu ostavke predsedniku Donaldu Trampu

Iako nije navela zbog čega podnosi ostavku, Nilsen je napisala da se nada da će sledeći sekretar imati podršku Kongresa i sudova u popravljanju zakona koji su oslabili sposobnost vlade da u potpunosti zaštiti američke granice i doprineli neslaganju u društvu.

-Naša zemlja i muškarci i žene u Sekretarijatu za unutrašnju bezbednost zaslužuju da imaju sva sredstva i resurse na raspolaganju koji su im potrebni da sprovedu misiju koja im je poverena-dodala je Nilsen.

Analitičari kažu da je bila frustrirana, kako je smatrala, nedovoljnom saradnjom Kongresa i sudova u borbi protiv ilegalne imigracije.

Predsednik Tramp je na Tviteru potvrdio da je Nilsen odlazi sa položaja i zahvalio joj se na službi.

Tramp je naveo da će vršilac dužnosti Ministarstva unutrašnje bezbednosti SAD biti Kevin Mekalinan, dosadašnji komesar za carine i zaštitu granica.

Nilsenova je na toj funkciji od decembra 2017. godine.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar