Izvor:
28.05.2019 u 15:08
0

HARADINAJ: Ne možemo ići u EU podržavajući zločin! (FOTO)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas da je operacija specijalnih kosovskih policijskih snaga bila zakonska obaveza, a reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom toga okarakterisao je kao "zaštitu zločina".

On je ponovio ono što su danas već u nekoliko navrata tvrdili prištinski političari – da je reč o akciji usmerenoj na ljude uključene u nezakonite radnje i da se radilo o sprovođenju zakona.

Haradinaj tvrdi da su u Zubinom Potoku šverceri pokušavali da vatrenim oružjem ometaju ovu operaciju.

-Kosovska policija je sposobna da izvrši svoj zadatak. Ne možemo ići u EU podržavajući zločin. To je nepravedno kao reakcija i besmisleno je braniti zločin- rekao je on.

Što se tice hapšenja ruskog državljanina tokom današnje operacije, on je rekao da uprkos poštovanju imuniteta međunarodnih organizacija, kada osoba "ugrožava zemlju", onda bi zakon trebalo sprovoditi na osnovu medunarodnih konvencija.

-Poznato je šta je ruska agenda destabilizacije i mi pažljivo treba da radimo protiv ovih agendi i u tome smo uspešni. Nema mesta na kome se zakon ne primenjuje na Kosovu-kaže Haradinaj.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar