Izvor: Blic.rs
05.01.2020 u 09:58
0

KO BI REKAO DA ĆE SE ONI POKLONITI ĐOKOVIĆU: Novak je neprikosnoven!

Poznato je da Britanci “ne mirišu” naročito Novaka Đokovića, ali sada se dogodilo istinsko iznenađenje u anketi uglednog lista iz Velike Britanije koji je ukazao veliku čast srpskom teniseru!

MAKSIMALNA POBEDA NA STARTU Srpski teniseri briljirali na startu ATP kupa (VIDEO)

Naime, u izboru čitalaca londonskog dnevnika “Ivning standard” za najboljeg sportistu decenije na svetu pobedio je Novak Đoković, ostavivši za sobom sve same asove: svoje “arhineprijatelje” Rodžera Federera i Rafaela Nadala, fudbalsku ikonu Lionela Mesija i legendarnog atletičara Juseina Bolta!

Redakcija ”Standarda” kandidovala je Srbina zbog osvojenih 15 grend slem titula od 2010. godine, što je na njihove čitaoce ostavilo jači utisak nego rekordi i zlata sprintera s Jamajke ili golovi i trofeji Barsinog čarobnjaka.

Očigledno je da na Ostrvu ipak cene Novaka Đokovića i sve uspehe koje je postigao. Srbin je dosad u karijeri osvojio 16 grend slem turnira, 77 ATP titula, a od 2001. se nalazi u samom vrhu svetskog tenisa. Igra vrhunski tenis od 2003. godine, kada je profesionalno ušao u ATP tur.

U ženskoj konkurenciji pobedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspesima od petnaeste godine na OI u Londonu 2012. godine zasenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls.

ČEKA IH NOVI DUEL: Odbojkaši Srbije protiv Francuske kreću po vizu za IO!

Za najboljeg parasportistu decenije proglašen je legendarni japanski teniser u invalidskim kolicima Šingo Kunijeda, koji je osvojio 29 grend slemova u sing i dubl konkurenciji.

Britanci su svoj izbor za domaćeg sportistu izdvojili od međunarodne konkurencije, pa su tako Ostrvljani mogli da se opredeljuju između Luisa Hamiltona, Endija Marija i Moa Faraha. Titulu najboljeg poneo je šampion Formule 1, jer je Hamilton pet od svojih šest šampionata osvojio u protekloj deceniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter