Izvor: Objektiv
27.10.2021 u 09:44
0

DOKAZANO: Mlečne masti štite od KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

Oni koji ih unose više su u prednosti u odnosu na one koji ih unose manje

PROČITAJTE JOŠ:„ON JE MENI KRUNA ŽIVOTA“: Ceca progovorila o novim pesmama i unuku, a evo šta misli o trošenju novca poznatih ličnosti!

Imate li običaj da unosite više mlečnih masti u organizam?

Ukoliko je odgovor da, imamo za vas odlične vesti.

Prema novom istraživanju, oni koji unose više mlečnih masti, imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, u odnosu na one koji ih unose malo.

Međunarodni tim naučnika je proučavao potrošnju 4.150 ispitanika starih 60 godina u Švedskoj, zemlji sa jednim od najviših svetskih nivoa proizvodnje i potrošnje mlečnih proizvoda, merenjem nivoa određene masne kiseline u krvi koja se uglavnom nalazi u mlečnoj hrani.

PROČITAJTE JOŠ:POSTAJE OTAC?! Oglasio se Petar Grašo i otkrio da li je to tačno, a ovo je njegova bivša uradila nakon svega!

Stručnjaci su, zatim, pratili grupu, u proseku 16 godina, kako bi posmatrali koliko je njih imalo srčane, moždane i druge ozbiljne posledice u cirkulaciji, a koliko njih je umrlo. Nakon statističkog prilagođavanja za druge poznate faktore rizika od kardiovaskularnih bolesti, istraživači su otkrili da su oni sa visokim nivoom masnih kiselina, što ukazuje na visok unos mlečnih masti, imali najmanji rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Tim je potom potvrdio ove nalaze u drugim populacijama, nakon što je kombinovao švedske rezultate sa 17 drugih studija u kojima je učestvovalo skoro 43.000 ljudi iz Amerike, Danske i Velike Britanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter