Izvor: Objektiv
26.10.2021 u 11:52
0

BOLNI I OTEČENI ZGLOBOVI: Isprobajte narodni lek od ŽELATINA

Morate biti uporni i koristiti ga najmanje nedelju dana

PROČITAJTE JOŠ:Oglasila se ćerka Miše Kovača i otkrila u kakvom je stanju pevač

Ako imate probleme sa zglobovima, pomoć možete pronaći u želatinu.

U prevodu sa latinskog jezika, reč želatin znači “zamrznut”.

U pitanju je supstanca koja je denaturisani alkohol kolagena, koji se prirodno nalazi u kostima i hrskavici životanja, kao i u venama i koži.

Želatin je izuzetno korsitan za kosu, jer je bogat proteinima. Osim toga, on blagotvorno deluje na kožu, a pokazao se i kao efikasno rešenje za otečene zglobove.

Ako osećate bolove ili pucketanje u zglobovima, ne bi bilo loše da napravite obloge.

Oblog od želatina za zglobove:

PROČITAJTE JOŠ:Devojka Milana Marića OSTAVILA PORODICU zbog njega!

Široka salveta od gaze se umoči u vrelu vodu da se zagreje. Zatim gazu dobro ocedite. Preklopite je nekoliko puta, a između slojeva stavite po kašičicu želatina – praha. Stavite gazu na bolan zglob, prekrijte folijom, umotajte peškirom ili vunenim šalom, a onda sve fiksirajte zavojem.

Da bi se postigao maksimalni terapeutski efekat, na problematični i bolni zglob stavljajte želatinsku oblogu svaki dan najmanje nedelju dana.

Osim obloga, za lečenje bolnih zglobova možete koristiti i tinkturu od želatina.

U tom slučaju, za ceo tok lečenja potrebno vam je 150 g jestivog želatina u prahu. Tokom mesec dana, svako veče, moraćete da pripremate tinkturu za jutranje ispijanje.

Princip pripreme je vrlo jednostavan: 2 kašičice želatina (5 grama) prelijte sa pola čaše vode. Trebalo bi da nabubri do jutra. Nije potrebno zagrevati na vatri dok se nakon toga ne rastvori. Dovoljno je samo rastvoriti smrznuti želatin toplom, ali ne vrućom vodom u odnosu 1:1 prema vodi i piti na prazan stomak, pola sata pre jela. Ovo piće takođe možete malo zasladiti ako to želite.

Postoji i recept za želatin u mleku koji predstavlja neverovatno zdravu poslasticu. Dve kašičice želatina razblažite u 2/3 šolje toplog mleka sa nekoliko kašičica meda. Želatin se ostavlja da nabubri sat vremena, zatim se smesa zagreva na vatri uz stalno mešanje dok se zrna potpuno ne rastvore.

Mleko se kasnije ohladi dok se ne stvrdne. Ovaj mlečni lek se preporučuje najmanje 2 – 3 puta nedeljno. Pokazao se kao efikasan ne samo kad su u pitanju problemi sa zglobovima, već i kod krvarenja iz nosa, a služi i kao dobar način za obnavljanje imuniteta i jačanje celog tela nakon prehlade.

Ipak, postoji i mera opreza: želatin treba da izbegavaju oni koji pate od povećanog zgrušavanja krvi, predispozicije za tromobzu i trombofiliju, kao i osobe sa kamenom i bubregu i drugim manifestacijama urolitijaze ili žučne bolesti.

Svakako je savet da se, pre korišćenja ovog narodnog leka, obratite doktoru za savet.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter