Izvor: happybsc
12.05.2024 u 20:08
1

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Da li su dani Ukrajine odbrojani, šta čeka Zelenskog

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja, Ukrajina koja sve više posustaje uprkos pomoći sa zapada Da li su dani Ukrajine odbrojani i zašto predsednik Francuske uporno prica o NATO vojnicima u Kijevu? Da li ce Vladimir Zelenski, posle 20.maja napustiti zemlju ili zavrsiti u ruskom zatvoru? Zasto je Švajcarska pobedila na Evroviziji i da li pristaje na zapadne nevrednosti zarad članstva u Alijansi? Koliko košta hrabrost Skota Ritera da govori istinu o lažima Amerike i Izraela?

Za emisiju govore najeminetniji poznavaoci globalno političke situacije
  O najnovijoj situaciji na Ukrajinskom frontu u u sukobu koji ne prestaje i ne smiruje se, uz sveobuhvatnu pomoć Zapadnih zemalja Rusija i dalje sve više napreduje i pod svojom kontrolom drži čak petinu ukrajinske teritorije, sledće mete su Harkov i Odesa.

Do trećeg dana ruske ofanzivne operacije na severu Harkovske oblasti postalo je potpuno jasno da su se ukrajinske formacije opametile i pokušavaju da izgrade odbranu i odbiju juriš ruskih jedinica.

Kod Lipca, borbe u SNT „Lira-1“ još uvek traju. Naseljeno područje je pod aktivnom paljbom FAB-a na UPMK, kao i napadima poljske i raketne artiljerije.

Sa strane Zeljonog još nije moguće napredovati ka Neskučnom: vode se borbe na spoju dva naselja.

Ilustracija telegram rybar

Na liniji Izbitskoje-Starica-Bugrovatka, ruske trupe su naterale deo ukrajinskih formacija u bekstvo: uspele su da probiju odbranu kod Starice i počnu da se bore za Burgovatku. Sudeći po snimcima koje su objavili ukrajinski resursi, ruske trupe se slobodno kreću proplankom između šuma severno od Starice i Bugrovatke, pa možemo zaključiti da imaju potpunu kontrolu nad šumskim predelima.

Napad na Volčansk se nastavlja iz tri pravca: iz Gatišča, Pletenjevke i Tihoja. Ali dok se borbe vode samo na periferiji, nema govora o napredovanju i širenju zone kontrole ka visokim zgradama. Ofanziva ruske vojske se razvija duž rečnih arterija uz dosledno presecanje komunikacija na severu Harkovske oblasti: to omogućava da se operativni prostor u pograničnom području podeli na male delove, i sukcesivno ih „sažvaće“.

Udari ukrajinskih formacija na Belgorod, kao i neselektivno granatiranje civilnih objekata na ruskim zemljama još jednom potvrđuju da je stvaranje „tampon zone“ neophodna mera. Bez preuzimanja kontrole nad velikim aglomeracijama na toj strani granice, neće biti moguće smanjiti broj granatiranja i neutralisati pretnju ukrajinskih snaga. Međutim i Ukrajina je danas izvela žestog napad na pogranični Belgorod i granatiranju stambene zgarde u tom ruskom gradu poginulo je sedam civila.

Ruske snage su poslednjih dana postigle male, ali značajne uspehe upravo duž granice u Harkovskoj oblasti.

Njihovo napredovanje je duboko samo nekoliko kilometara, ali je progutalo oko 100 km ukrajinske teritorije. Na jače branjenom istoku Ukrajine, Rusiji su bili potrebni meseci da postigne isto.

  • Još uvek nema masovne predaje, ali bi to bilo dobro za sve jer bi bilo mnogo manje žrtava kaže profersordr Bojan Dimitrijević i dodaje. Na jednom estu se predalo tridestak vojnika, ali nadam se da se taj trend nastavlja. Ali još uvek je daleko masovna predaja. Jedno jeste sigurno cela situiacija se preokrenula u korist Rusije. Ima mnogo malo rotacije. Mnogi delovi elitnih trupa je već stradao i to je jedan od razlofga koji smanjuju predsnost Ukrajineks vojske. Ja bih rekao da uvek može da se kombijnuje tri kraka.

Dimitrijević je mišljenja da Rusija mora da preuzme kontrolu nad celom Ukrajinskom teritoriom i tako završiti rat-

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Da li su dani Ukrajine odbrojani, šta čeka Zelenskog”

  1. Mislim da je Šojgu dobio novu dužnost je je ova nova malo fizički lakša od prethodne ali mentalno je slična od prethodne, Šojgu je ipak malo bolestan, ima operisano srce , pa ovaj posao koji je do sada odano radio nije bio lagan za njega , treba trčati do proizvodnje oružja, do nabavki, do regrutacije, do svega šta treba za Specijlanu operaciju , svakako za tako nešto treba neko mladji . Šojgu je super lik i odigrao je sve dobro , a ono što se Prigožin malo ljutio na njega uvek se ljute na vojna lica kada se civili malo osile svojim pobedama. Sve se nastvalja dobro , šteta što nema Prigožina, baš mi je bio drag , ali Surovikin će doći a i on mi je baš drag a dok ne dodje Surovikin možda će se dotle istaći još neko.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter