Izvor: Kurir.rs
01.07.2020 u 20:30
0

KON O AKTUELNOJ SITUACIJI: Maske i distanca su za sada dovoljna zaštita, organizatori okupljanja su direktno odgovorni!

Ukoliko bi svi nosili maske i držali fizičku distancu, druge mere zaštite od virusa korona ne bi ni bile potrebne, izjavio je epidemilog Predrag Kon.

On je za rekao da će krizni štab razmatrati odluku o eventualnoj zabrani okupljanja, ali da ne zna hoće li takva odluka biti doneta jer bi to značilo „ekonomsko propadanje za 20 hiljada zaposlenih u noćnim klubovima“.

On je dodao da su organizatori svih okupljanja direktno odgovorni za sprovodjenje mera, i da osim maske i distance ništa drugo nije ni potrebno jer, kako je objasnio „ukoliko svi nose zaštitne maske zaštita je 99 posto, a ukoliko maske u zatvorenom prostoru nose samo neki, ta zaštita je mnogo manja i može da padne na 30 posto“.

SAZNAJTE JOŠ I OVO

Osmaci danas i sutra PREDAJU LISTE ŽELJA za upis u srednju školu!

MESEČNI HOROSKOP Stigao je burni jul i zato ovo morate znati!

TURISTI, OPREZ! Granični prelaz EVZONI ZATVOREN DO 15. JULA!

NOVA HAPŠENJA U SLUČAJU „JOVANJICA“ Uhapšeno još sedam osoba

Kon je rekao da je epidemiološka slika u Beogradu nepovoljna jer je u nekim kovid ambulantama pozitivno 85 odsto ispitanih, što znači da je aktivnost virusa visoka, a takva će biti bar još nedelju dana.

– Situacija je takva da svakog možete smatrati zaraznim i mi nemamo način da to drugačije posmatramo – rekao je Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter