5°C

Beograd

Photo: MUP RS

Izvor: mediji

NOVA HAPŠENJA U SLUČAJU "JOVANJICA" Uhapšeno još sedam osoba

U nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", nakon višemesečnog predistražnog postupka, uhapšeno je još sedam osoba, dok je osmo u pritvoru, a deveto u bekstvu, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Lišeno je pet pripadnika državnih organa A.T. i B. R, R. B, M. K. i Z. B. kao i M. T. i S. M. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava, navodi se u saopštenju.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivičina dela po nalogu organizatora P. K. koji se već nalazi u protvoru.

Pretresi su u toku. Svim  određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hapšenje je izvedeno po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, MUP, SUK i SBPOK.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar