Izvor: Trpeza
17.02.2024 u 11:10
1

PITA SA KROMPIROM: Hrskava i sočna u isto vreme

Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.

Potrebno je

400 ml vode

6 krompira

250 ml ulja

1 luk

2 kašike suvog biljnog začina

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

Priprema

U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa sipajte 100ml ulja i mlaku vodu. Umesite glatko testo i podelite ga na tri dela. Od toga napravite tri loptice, premažite ih uljem, pokrijte kesom za zamrzivač i ostavite oko 15 minuta da odmore. Očistite i izrendajte  6 krompira i jednu glavicu crnog luka. Operite i ocedite rendani krompir pa mu dodajte suvi biljni začin i biber. Razvucite kore i pospite ih krompirom. Umotajte u oblik štrudle i prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite krompirušu oko 40 minuta, dok ne porumeni. Pečenu pitu prelijte sa 1dcl ključale vode i pokrijte krpom da omekša. Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PITA SA KROMPIROM: Hrskava i sočna u isto vreme”

  1. Molimo Maksi da vrati kese tregeruše , postavili su ove kese bez ručki misleći d aće narod manje da ih uzima, a to nije slučaj, tvrdim da se manje robe stvalja u trenutno postejeće kese nego da su one prethodno kese koje su bile , one sa ručkama, tako da je Maksi na gubitku a kupci gube vreme otvarajući te kese , koli to smisli , toga nigde nema ni u jednoj drugoj samousluzi .
    I inspekcija da se pozabavi sa Perutninom maloprodaja na pijaci , prodaju piliće, iznutrice i komade piletine i ćuretine stavljajući samo u jednu kesicu onu od zamrzivača a ako kupac želi dodatnu mora da plati činimi se oko 4 dinara. Znajući da piletina može imati bakterija jednostavno mora još jedna dodatna kesa i u takvoj radnji treba da bude besplatna. .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter