Izvor: HAPPBSC
27.04.2024 u 11:20
1

NAKON NAJGORIH POPLAVA U ISTORIJI RUSIJE: Putin traži odgovore dok strahovi od radioaktivnog curenja rastu(VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin tražio je ove nedelje odgovore usred najgorih poplava u zemlji poslednjih decenija koje su dovele do evakuacije desetina hiljada ljudi i izveštaja da je poplavljen rudnik uranijuma.

Tokom sastanka o lokalnim merama za reagovanje na poplave u sredu, Putin je pitao vršioca dužnosti načelnika Kurgana Anastasiju Argiševu gde se nalazi lokalni gradonačelnik. Kada je u januaru saznao da je ona podnela ostavku, predložio je organizovanje izbora u regionu i preduzimanje „odgovarajućih mera“, prenose lokalni mediji.
Putin je bio „iznenađen“ što gradonačelnik Kurgana nije bio prisutan na sastanku, preneo je RBC njuz.

Ruski region Urala i susedni severni Kazahstan pretrpeli su najgore poplave u poslednjih 80 godina usred obilnih padavina pojačanih velikim snežnim padavinama, koji su se brzo topili kao rezultat viših temperatura od uobičajenih ovog proleća. Vlasti su poslednjih nedelja evakuisale desetine hiljada stanovnika iz Kurgana i Orenburga zbog porasta poplavnih voda.

Agentstvo, ruski istražni sajt, izvestio je u ponedeljak da je rudnik uranijuma Dobrovolnoje, koji se nalazi u selu Uksjanskoe u okrugu Zverinogolovski u Kurganu, potopljen u poplavama. Njime upravlja podružnica državne nuklearne agencije Rosatom.
U izveštaju RBC-a nije bilo reči da je Putin posebno pomenuo rudnik uranijuma tokom sastanka, a državna nuklearna agencija Rosatom je negirala da je rudnik pogođen poplavom.

„Izveštaji o proizvodnim bunarima koji ulaze u zonu poplave su namerna dezinformacija“, rekao je u utorak odsek državne nuklearne agencije koja upravlja rudnikom za državnu novinsku agenciju Tass.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAKON NAJGORIH POPLAVA U ISTORIJI RUSIJE: Putin traži odgovore dok strahovi od radioaktivnog curenja rastu(VIDEO)”

  1. Усмерити поплаве водотоковима према Кини и пустињама. Кина иначе кубури са водом. И то драстично.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter