Izvor: ALO
27.04.2024 u 12:05
1

ORBAN NAJAVIO OKONČANJE ZAPADNE CIVILIZACIJE: Bolne vesti za gospodu iz Brisela

Ove godine bi moglo da dođe do kraja zapadne liberalne hegemonije, jer se svetski poredak izgrađen na njoj urušio, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

„Ove godine, ako Bog da, možemo da okončamo neslavnu eru zapadne civilizacije. Možemo da dovršimo svetski poredak izgrađen na progresivnoj liberalnoj hegemoniji.

Progresivni liberalni svetski duh je srušen. Doneo je svetu rat, haos, nemire i uništene ekonomije“, kazao je Orban na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u Budimpešti.

Orban je ocenio da se progresivni liberali osećaju ugroženo, ali da su u isto vreme i dalje na vlasti, kao i da su oni „opasni protivnici, odlučni da urade sve, ne zaziru od ničega i nemaju moralne brige“.

Mađarski premijer je istakao da na izborima za Evropski parlament postoji šansa da se suvereno orijentisani političari zamene „onim liderima koji zapravo nisu lideri“, već se bave izgradnjom „hegemonističko-ideološke kontrole kojoj se svi moraju povinovati, pretvaranjem državnih organa u instrumente ugnjetavanja naroda Evrope“.

Kao primere pritiska „liberalnog mejnstrima“, Orban je naveo pokušaje da se otkaže konzervativna konferencija u Briselu prošle nedelje, suđenje bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, progon nemačkih obaveštajnih službi desničarskih političkih partija, pokušaji zabrane aktivnosti novinara Takera Karlsona u Evropi i progon finskog političara i sveštenika zbog citiranja Jevanđelja.

„Neka ponovo dođe era suverenista, hajde da ponovo učinimo Ameriku velikom. Hajde da ponovo učinimo Evropu velikom“, zaključio je Orban.

RT.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ORBAN NAJAVIO OKONČANJE ZAPADNE CIVILIZACIJE: Bolne vesti za gospodu iz Brisela”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter