Izvor: happbsc
22.04.2024 u 20:39
0

AKTUELNOSTI NA HPPYTV: Rusi nezaustavljivo napreduju na svim linijam fronta uprkos i sredstvima sa zapada i podršci SAD

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo U večerašnjoj emisji situaciju na frontu i ostale globlane teme analiziraju najemintentniji poznavaoci ove tematike.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da izvršavaju zadatke Specijalne vojne operacije. Ministarstvo odbrane Rusije saopštava da je oslobođeno još jedno naselje – Novomihajlovka.

Jedinice grupe snaga „Jug“ potpuno su oslobodile naselje Novomihajlovka Donjecke Narodne Republike i poboljšale taktičku poziciju duž linije fronta – navodi se u saopštenju. O situaciji na frntu govor vojni stručnjaci Dragan Vasiljković Luka Kastratović

Tu se, kao u posljednjih više dana, ne odvijuju neka intenzivna dejstva na čitavoj dubini. Određena su pomeranja, određena čarkanja, da tako kažem, ispitivanja, gde možda se prođe, gde možda se napravi neka veća akcija, gde mogu da se uvedu neke jače trupe. Ali ono što je u ovom momentu, što se tiče ove karte, bitno, to je časov jar. Ono najnovije to je da je Nova Mihajlovka pala i da ono omogućava sada čišćenja veća kod ugledara i možda sutra već zatvaranje uklinjenja, da tako kažem, ukrainskim snagama. Iutim, Časov jar je mnogo bitnije i značajnije nego što se misli. Ovde jeste malo mesto, jeste bilo pre da istava 12 -13 .000 ljudi, sad ih je mnogo manje. Međutim, došle tu dosta vojske, tu ima iz desetak jedinice, iz desetak različitih brigada, ukrajinske vojske, ono staci gdje se šta uspjelo da dovede, da ojačaju tu neku liniju odbrane.
  • Tu se, kao u poslednjih više dana, ne odvijuju neka intenzivna dejstva na čitovoj dubini. Određena su pomeranja, određena čarkanja, da tako kažem, ispitivanja, gde može da se prodđe, gde može da se napravi neka veća akcija, gde mogu da se uvedu neke jaće trupe. Ali ono što je u ovoj momentu, što se tiću ove karte, bitno, to je Časov jar. Ova je ideljna karta. Sada se lome koplja oko toga gde će se dalje ići. Pa onda idu raznorazve analize koje se nemeću pre svega sa Zapada, ali ne bez razloga. Da li  na Odesu, jer ona je jako bitna, ona znača i na Luka i tako dalje. Tu su mnoga preduzeća, tu su mnogo toga ispod zemlje urađeno, uređeno još u vreme Sovetskog savjaza. Pa govore da će da si ide, to je, da tako kažem, leve strane, a na desnoj strani na Krakov, jer to je grad, ići preko mora, a onda posle oga ne znaš de.  Ovo su jezera koja nisu uopšte naivna. Drugo, tu su i manje rečice. Ako se pređe, to je sada sve kanalizano. I gde ćeš gore sada? Ideš u Moldaviju. Dakle, odnosno, prema ovim Pridnesrovlju, to za sada nije poenta

Dragan Vasiljković sa nadovezuje i konetariše situaciju vezanu za obuku vojnika i njihovo suočavanje na frontu Vojnik 21. veka je visoko obrazovan i tehničar. Prošla su ta vremena gde su nam trebali krupni, veliki, hrabri, jaki momci koji će da jurišaju. Danas vojnik 21. veka je stvarno visoko obrazovan i tehničar. I sve se svodi na obuku.

  • Ja mislim da smo mi to pokazali i tokom dev edesetih. Naše uspeće su bili uglavno postignuti samo zato ja su ti ljudi koji su bili pod mojom komandu imali tri stanja. Jedan je bio planirani odmor, drugi je bio na zadatku i treći je bio na obuci. Nije postojalo četvrto stanje tog vojnika. Razvoj tehnologije danas je toliko drastično ubrzan. A nažalost vojne institucije kao armija, oni su prelično trome. Treba dugo vremena, mnogo birokratije da se bilo šta izveni. Tako da smo mi kao jedna mala jedinica uspeli brzo da se prelagodimo, da uvedemo džipijas sistem, da uvedemo termovizijske kamere. I rezultat toga je posle 289 oruženih sukoba, akcija i operacija, na našoj strani je bio jedan poginuo i četvrto rannjenih. To se dešava u manjoj saobraćenom nesreći .  Rekli se sada manje jedinice, dali onda znači da će sada orijentacija vojska ići suprotno, da će te jedinice na terenu davati signale svojim komandantima i komandama, šta treba da se izmeni, šta treba da se prilagodi, umesto obrnuto? Vidite, ima taj trend u svetu, gde se angažuju te privatne, profesionalne oružane jedinice, kao što je Vagner. Navodi Vasiljković i dodaje

Treba im dosta vremena da se prilagode  novim tehnologijam. Da, neke armije u svetu izgleda još uvek imaju poprilično nerealnu sliku dešavanja i nerealnu sliku onoga ko može da im bude protivnik i kako da taj problem rešaje. Jedna od tih armija je i Estonija, odnosno estonska vojska.

  •  Usledilo je pomeranje fronta  posle je ovo pomeranje linije fronta, s obzirom da su zapadni saeznici Ukrajini nastavili isporuku raketa dugog dometa. Prednjače tri zemlje posebno Estonija, Litvanija i Litvanija, oni su čak kroz istoriju zadnji sto godina uvek bili remetilački faktor. Čak u Prvi svetski rat, Rusija molila da produži rat sa Nemcima godinu dana zbog Estonija, Litvanija i Litvanija. Oni su sad osokolili s obzirom da su tamo jedinice sa zapada. Tu su NATO jedinice, vi sećate, se prošle godine, mislim da sam govorio kod vas ili negde, kad su smenjili jednog od komandenata u nemačkoj vojsi, kad se vrati iz Estonije, tamo su njihove jedinice. I sad Estonija jednostavno je glasnogovornik ispred snaga NATOa, a vidili smo šta su radili Finci i Švedđani, čak i njihoji poliTČari istiću da to nije bila dobra volja tih država. Finska dekla svoju nezavisnost i slobodu zahodujući Rusiji, čak su sklopili ugovor o neutravnosti, oni su sve to pogazili. I drugim Rečima, oni se ne pitaju.

Ovde se komanduje iz Nemačke, iz Družne komande oružni snaga Sinjih Amirskih država, a taj štab je u miru, prije rata imao 1200 ljudi, a pusto što imaju štabove za ratno-oružno plosto, za kopnjenu vojsku, ratnu malodiću specijalne snage. Drugim lječima, neprekidno od 1952. godine funkcioniše štab Družne komande oružni snaga Sinjih Amirskih država za Evropu.

Oni su 1987. godine formirali  štab za Srednji, BliSki Istok i Centralnu Evropu, koja ima njihov štab, 1900 ljudi. A tek 2002. godine formirali su štab Družne komande oružni snaga SAD za Ameriku, tek 2002. godine. Iz prostog razloga, što su se pripremali da realiziju program po onom dalsovnom planu iz 1953.

Drugim rečima, ova je sve, jedan plan borbe Zapada protiv Istoka, tako da sada Estonijan se ukljućuje, ona je glasno govornik Zapada, pokušava da odvrati pažnju od neuspiha koji dođivljavaju Oružna Snag i Ukranja, odnosno Zapada.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter