Izvor: bsc happy
21.04.2024 u 20:30
1

POČELE SU AKTUELNOSTI: Večeras o ekonomskoj podršci ZAPADA Ukrajini i njihovoj ulozi na Bliskom Istoku

Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo U večerašnjoj emisji situaciju na frontu i ostale globlane teme analiziraju najemintentniji poznavaoci ove tematike.

Amerika je izglasala paket pomoći Ukrajini. Šta takva odluka menja u trenutnoj situaciji? Trebaju li Amerikanci da budu besni na svoje vođe?

Gosti večerašnje emisije:

Nemanja Antić, ekonomista: Usvojeno je u donjem Senatu i to nije konačno ali svakako nisu dobre vesti, posebno ako uspeju to da proguraju na kraju. Zanimljivo je da nije samo pomoć Ukrajini već ogroman deo ide kao paket pomoći državi Izrael kao i za pomoć Tajvanu. Na ovaj način nisu pomogli sa vojskom ali jesu sa novcem. Amerika je podeljena zbog pomoći Ukrajini jer se unutrašnja pitanja zanemaruju i ne finansiraju što predstavlja osnov za bunt Republikanaca. Protestvuju zašto se toliko puno para daje kad pitanja kao granica sa Meksikom nisu rešena.

Aleksandar Šešelj, političar: Napravićemo retrospektivu, ovo nije prva pomoć Ukrajini od Amerike ali šta je drugačije sad od ranije? Prvi put je postojala tenzija u Kongresu da se izglasa pomoć, to pokazuje da Američko javno mnjenje drugačije reaguje na to nego što je bio slučaj pre dve godine. U početku svi su mislil Rusi su zli hajde da pomognemo hrabrom Ukrajinskom narodu  ali sad se to promenilo. Verujem da ni ova pomoć neće pomoći Ukrajini zbog korupcije kao prvo.

Slobodan Dimitrijević, Srpsko-Ruski pokret: Pokušali su da u Kongresu maskiraju najveći deo novca koji ide u Izrael sa Ukrajinom. Od izglasanih 95 miliona pomoći, 25m. ide na popunu njihovih magacina, američkih. 16 miliona je odvojeno na nešto što će Ukrajina tek da kupi od mogućeg naoružanja koje će sasvim sigurno biti konvencionalno jer su poprilično iscrpeli svoje rezerve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POČELE SU AKTUELNOSTI: Večeras o ekonomskoj podršci ZAPADA Ukrajini i njihovoj ulozi na Bliskom Istoku”

  1. Podrškom Ukrajini samo dokazuju sve predradnje koje su radili u Ukrajini prema Rusima što je dovelo i do Specijalne operacije . Davanje novca Ukrajini je produžetak istrebljenja Ukrajinaca .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter