Izvor: Tanjug
19.08.2020 u 03:51
0

VELIKA BIOGRAFIJA ARSENA DEDIĆA: „Čovek kao ja“

 U Šibeniku je na petu godišnjicu odlaska muzičkog velikana Arsena Dedića predstavljena knjiga „Čovek kao on“ autora Zlatka Gala.

– Arsena sam poznavao godinama i pisao beleške za barem deset njegovih albuma, radio gomile intervjua i družio se s njim. Tako se s vremenom taložilo i moje poznavanje njega kao čoveka i umetnika -rekao je Gal na predstavljanju knjige o Arsenu. 

U uvodu biografije Gal je podsetio kako je pre 15-ak godina Arsen imao ideju da objavi knjigu s notnim zapisima 50 svojih pesama a da upravo on, kao muzički kritičar, napiše biografiju.

SAZNAJTE JOŠ

OVO JE TRENER IZ JAGODINE KOGA JE UDARIO GROM! Stefan je na aparatima, lekari mu se bore za život!

BROJKE ZARAŽENIH KORONOM OPADAJU: Kada ćemo se vratiti normalnom životu?

DODIK ZAGRMEO: Srpska ne želi u NATO!

NEOBIČAN SLUČAJ! U švajcarskom gradiću padao ČOKOLADNI SNEG sa neba!

TUŽAN DAN ZA FILM! Preminuo glumac Ben Kros

Priznaje da to nisu uspeli da urade i da je ovom velikom Arsenovom biografijom pokušao da vrati taj „dug“.

Uz Galove osvrte na Arsenove albume i najznačajnije koncerte, ova biografija nudi dubinski uvid u fenomen jedinstvenog pevača, kantautora, muzičara i pesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umetnički opus i delove brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova …

-Verujem da je Gal objedinio sve njegove karakteristike i sve što je u životu dao. Njegov opus će uvek ostati vredan i značajan u našem društvu- kazala je pevačica Gabi Novak, Arsenova supruga.

Arsen Dedić je rođen u Šibeniku 1938. godine, a preminuo u Zagrebu 2015. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter