Izvor:
27.04.2024 u 07:45
0

BEOGRAD JE JUČE BIO POSVEĆEN VELIKOM PISCU: Obeležena godišnjica rođenja slavnog književnika

Godišnjica rođenja Meše Selimovića, jednog od najslavnijih pisaca sa naših prostora,  je obeležena na Kuli Beograd. Najviša zgrada u zemlji zasijala je u čast velikana koji je ostavio dubok trag u srpskoj književnosti, a čija dela i danas inspirišu ljubitelje pisane reči.

U svojim delima, Selimović se često vodio motivima ljubavi, i to prijateljske, bratske, partnerske. Kroz mastilo na hartiji glavnog junaka Ahmeda Nurudina, preispitujući najvažnija životna pitanja, stvorio je svoje najpoznatije delo „Derviš i smrt“. Drugi značajni biseri nastali iz pera ovog velikana su „Tvrđava“, „Ostrvo“, „Tišine“ i memoarska proza „Sjećanja“. Dobitnik je brojnih nagrada, a neke od najznačajnijih su NIN-ova i Njegoševa nagrada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter