Izvor: Alo.rs
22.08.2020 u 07:03
0

BIOSKOPI I POZORIŠTA SE OPET OTVARAJU: Pogledajte kada počinje popuštanje mera

Republički krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta. Kako je nakon sednice štaba objasnila dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora instituta „Batut“, sve ustanove koje nameravaju da primaju gledaoce za vikend će biti očišćene, a tokom predstava i projekcija poštovaće se jasne mere zaštite.

– To su sve one mere za boravak u zatvorenim prostorima, što podrazumeva distancu od jednog i po metra između posetilaca, nošenje maski, redovnu dezinfekciju prostora i ruku. Prodavaće se dvaput manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a u salama će maksimalno moći da bude 500 osoba. U svakoj kulturnoj ustanovi postojaće redari – navela je dr Darija Kisić Tepavčević.

Od ponedeljka će biti dozvoljene i posete u domovima za stare, i to uz posebne mere. Kako je naveo epidemiolog dr Branislav Tiodorović, rođaci će svoje starije viđati u dvorištima domova.

– Posete će trajati najviše 15 minuta, a gosti i domaćini moraće da održavaju propisano rastojanje – naveo je Tiodorović.

Takođe, u toku sledeće nedelje Srbija će dobiti i novu vrstu testova, takozvane antigenske, odnosno ELIZA testove, kojima će se prema rečima dr Tiodorovića vrlo brzo precizno utvrđivati da li neko ima IgG antitela.

PROČITAJTE JOŠ

OPREZ: Sutra se pali žuti METEO-ALARM, evo kakvo vreme nas OČEKUJE

(UPUTSTVO) ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE ZA PCR TEST: Može se zakazati od ponedeljka u Kliničkom centru Srbije

STANJE NA PUTEVIMA: Radovi i zadržavanje do 60 minuta

PRVI PUT U ISTORIJI: Žene na čelu grada

Umetnici presrećni

Svetislav Bule Goncić

– Finansijski to sigurno neće doneti neku veliku dobit, ali ceo svet trpi gubitke, pa ćemo pregurati i mi. Spremni smo za početak nove sezone, a sada ćemo se, u skladu sa tim novim merama, polako i oprezno vraćati na scenu. Nećemo žuriti, jer ne želimo da rizikujemo zdravlje glumaca, kao ni publike

Aleksandar Radojčić

– Srećan sam ako je zdravstvena situacija zaista takva da su mogli da donesu takvu odluku. Naravno, važno nam je svima da radimo, ali je zdravlje na prvom mestu.

Mirka Vasiljević

– Uželela sam se posla, jedva čekam da radim, ali predstave ćemo igrati samo ako se svi članovi ekipe slože da je to bezbedno. Nadam se da će tako i biti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter