Izvor: Tanjug
23.08.2020 u 04:16
0

Preminuo glumac Zoran Miljković u 73.godini života

Glumac Zoran Miljković, prvak Malog pozorišta „Duško Radović“, najpoznatiji po ulozi Ilije iz serije „Otpisani“, preminuo je u 73. godini.

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu Malog pozorišta „Duško Radović“, Miljković je preminuo 20. avgusta.

Miljković je rođen pre 73 godine u Beogradu, a mladost je proveo u Požarevcu gde je otkrio svoje dve najveće strasti – glumu i konje.

OVO MORATE ZNATI

REDOSLED SIMPTOMA: Kovid 19 prvo NAPADA ovaj sistem, pa onda SLEDI spuštanje niz drugi

PUCNJAVA U PRIŠTINI: Ranjen muškarac!

PREMINUO NAJSTARIJI MUŠKARAC NA SVETU! Evo koliko godina je imao

SKANDAL NA JAVNOM SERVISU CRNE GORE: U prenosu pokazivanje simbola Velike Albanije!

VAKCINA STIŽE IZ JOŠ JEDNE ZEMLJE?! Rusija se UMEŠALA, evo o čemu je reč

Na Ljubičevskim igrama dva puta je pobedio i dobio titulu „Viteza“ višeboja 1967. i 1968. godine, a potom je došao u Beograd na studije istorije umetnosti, gde polaže audiciju u Akademskom pozorištu „Branko Krsmanović“.

Prvi profesionalni angažman dobio je u Narodnom pozorištu Bosanske Krajine u Banjaluci, gde postaje stalni član i mladi prvak pozorišta.

U Beograd se vratio 1976. godine i postao član Malog pozorišta. Dobitnik je brojnih nagrada, kao što je nagrada u Bugojnu za ulogu Kanibala u Šekspirovoj „Buri“, i na festivalima u Zagrebu i Kotoru za ulogu oca i zveri u predstavi „Lepotica i zver“.

SAZNAJTE JOŠ…

PROTEST U SMEDEREVU zbog zagađenja: Građani BLOKIRALI prugu

„BRANILA SE OD MONSTRUMA“: Muž zaklane Katice otkrio NOVE DETALJE

ROMANI ISKLJUČILI STRUJU: Otišla u Banjaluku da ne bi sedela u mraku

HAPŠENJE U BORU: Nestalo 800 kg bakra iz livnice

Ostvario je veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a svoje jahačko umeće koristio je u nekoliko filmova poput dečijeg ostvarenja „Poslednja trka“ sa grlom Zimzelen.

Pamte se njegove uloge u serijama „Otpisani“, „Vruć vetar“, „Bolji život“, „Vuk Karadžić“, filmovima „Doktor Mladen“, „Slučaj Harms“, „Ona voli Zvezdu“, „Podzemlje“, kao i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd, odnosno RTS-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter